Sant Cugat, per sota dels límits legals de contaminació de l'aire


  • Comparteix:

Vista aèria de Sant Cugat / Font: Google Maps

Vista aèria de Sant Cugat / Font: Google Maps

Sant Cugat se situa com una de les ciutats de l'àmbit metropolità amb menys contaminació de l'aire el 2012. Tot i que no ha superat el màxim establert per llei, sí que sobrepassa els nivells recomenats per l'OMS de partícules en suspensió menors de 10 micres.

La ciutat ha registrat durant l'any passat una mitjana anual de 32 micrograms per metre cúbic de diòxid de nitrogen. La xifra se situa per sota del màxim legal, 40 micrograms, i també és inferior a la contaminació registrada a les principals localitats de la primera i segona corona metropolitana. Amb relació a les partícules en suspensió menors de 10 micres, la mitjana anual a Sant Cugat ha estat de 30 micrograms, per sota dels límits legals, però per sobre de la recomanació de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

En una entrevista al programa 'La Tarda', coproduït per La Xarxa i Cugat.cat, el regidor de Medi Ambient i Polítiques Ambientals, Joan Puigdomènech, ha atribuït aquestes xifres a la presència d'infraestructures de circulació ràpida a l'entorn i d'empreses de base tecnològica.

Joan Puigdomènech

La indústria que hi ha al voltant de Sant Cugat és poc contaminant i tenim infraestructures que són vies ràpides.


Tot i així, Puigdomènech ha marcat la mobilitat com a repte per disminuir encara més la contaminació de l'aire.

Joan Puigdomènech

Ara allò que tenim més dispers és la mobilitat. S'ha de canviar i són aspectes interessants.


Les dades s'extreuen de l'informe anual d'Ecologistes en Acció, que alerta que el 94% de la població de l'Estat espanyol -uns 44 milions de persones- va respirar aire contaminat per sobre dels valors recomanats per l'OMS el 2012. A més, denuncia que la pol·lució atmosfèrica a l'Estat espanyol està relacionada amb la mort de fins prop de 20.000 persones l'any, una xifra deu vegades més elevada que les víctimes per accidents de trànsit. A Catalunya, l'àrea metropolitana de Barcelona, especialment la capital i el Baix Llobregat, i Tarragona són les zones amb pitjor qualitat atmosfèrica a causa de l'elevat trànsit de vehicles i l'activitat industrial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.