Finalment, el xiprer de Can Quitèria es trasllada just davant la Masia per permetre l'aparcament


Temes relacionats

L'A.V Centre-Estació demana informació sobre el trasllat del xiprer de Can Quitèria (17/mar/04)


  • Comparteix:

S'haurà d'extreure l'arbre i traslladar 20 metres, davant la Masia.

S'haurà d'extreure l'arbre i traslladar 20 metres, davant la Masia.

L’Ajuntament ha donat llum verda perquè finalment el xiprer de Can Quitèria sigui traslladat uns metres, davant la Masia, per permetre la construcció de l’aparcament de 356 places projectat en aquest solar. Aquesta decisió es pren després que dos informes tècnics hagin certificat que la millor manera de garantir la pervivència de l'arbre centenari és el transplantament dins la mateixa finca.

Finalment, el xiprer de Can Quitèria, que ha portat de corcoll les àrees de Medi Ambient, Territori i l'empresa Construcciones Alcaraz, serà traslladat uns 20 metres, davant mateix de la Masia. Segons els informes arquitectònics i mediambientals encarregats, la millor manera de garantir la preservació de l'arbre centenari és transplantar-lo uns metres dins l'àmbit de la mateixa finca.

L'actual ubicació del xiprer fa preveure que, amb la construcció de l'aparcament i els murs de formigó que s'instal·larien en el subsòl, es podrien formar embassaments d'aigua que negarien les arrels i les acabarien 'asfixiant'.

Amb els informes a la mà, el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha explicat que la decisió permet garantir la preservació de l'arbre:

Eduard Pomar

La prioritat de Medi Ambient era garantir la conservació de l'arbre. Aquesta és la millor opció. El xiprer és un símbol de ciutat.


El transplantament, que començarà dilluns dia 22, es fa mitjançant una tècnica innovadora consistent en extreure l'arbre amb totes les seves arrels i traslladar-lo amb grues de gran tonatge. Eduard Pomar ha explicat que es tracta d'una tècnica 'complicada' però amb un gran percentatge d'èxit:

Eduard Pomar

És un transplantament complicat. Calen grues de gran tonatge que portaran un pes de més de 120 tones.


Una vegada transplantat el xiprer, que no té data concreta, començaran les obres de construcció de l'aparcament. Recordem que el pàrquing de Can Quitèria tindrà 118 places de rotació i 238 de propietat. Es calcula que les obres es poden allargar entre un any o un any i mig.

Mentre durin les obres la rambla de Can Mora quedarà tallada al trànsit entre el carrer Vinyoles i el carrer Girona tot i que s'han habilitat circuits alternatius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.