L'Ajuntament demana la col·laboració ciutadana en la prevenció d'incendis


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa / Foto: Localpres

Moment de la roda de premsa / Foto: Localpres

La campanya municipal de prevenció d'incendis 'Stop al foc', que s'aplicarà entre el 15 de juny i el 15 d'octubre, posa l'accent un any més a demanar la col·laboració ciutadana en les tasques de vigilància i avís als serveis d'emergència. El cos de Bombers ha apuntat que, malgrat les pluges i les temperatures suaus del maig, no s'ha d'abaixar la guàrdia. L'Ajuntament ha mantingut enguany el pressupost de 150.000 euros.

En aquesta nova campanya de prevenció d'incendis, l'Ajuntament destaca que Sant Cugat té un 40% de zona forestal. És per això que fins al 15 d'octubre queda prohibit fer foc a menys de 500 metres del bosc. A més, demana la col·laboració ciutadana com a eina preventiva per minimitzar els riscos. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha insistit en la importància dels avisos als serveis d'emergència i les actituds cíviques dels santcugatencs.

L'Ajuntament ha posat en marxa un dispositiu que compta amb la participació dels voluntaris d'ADF i Protecció Civil, la brigada municipal, Policia Local i Creu Roja; el Consorci del Parc de Collserola; els Bombers, els Mossos, el SEM i agents rurals, per part de la Generalitat. Tot i l'ampli dispositiu, el cap de Protecció Civil de l'Ajuntament, Antoni Royo, ha fet una crida als ciutadans perquè truquin al 112 sempre que vegin fum.

Antoni Royo

Animo a trucar al 112. Que la gent no pensi 'ui, ja haurà trucat algú'. Que a la gent no li faci respecte trucar.


El cap del Parc de Bombers de Rubí i Sant Cugat, Ramon Viladrich, ha insistit en la necessitat d'extremar la precaució, malgrat les pluges caigudes al maig i les temperatures suaus de les darreres setmanes.

Ramon Viladrich

Hem tingut episodis de pluges que han retardat molt poc l'inici de campanya. No per això hem de pensar que no tindrem incendis.


La campanya de l'estiu 2014 ha comptat amb un pressupost de 150.000 euros de l'Ajuntament, destinats al manteniment de les franges de protecció a la Floresta, Sol i Aire i Can Barata. També s'han realitzat tasques de manteniment en la xarxa de camins i d'hidrants i s'han revisat i netejat solars no edificats i terrenys forestals. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha demanat la col·laboració ciutadana per prevenir els incendis.

Mercè Conesa

L'objectiu és que tots i totes tinguem consciència que el foc que s'origina el podem aturar. Necessitem la col·laboració ciutadana.


L'any passat, a Sant Cugat hi va haver 18 incendis i en total s'hi van cremar 0,57 hectàrees. En els primers mesos de 2014, s'han declarat set incendis i s'han cremat 0,8 hectàrees, una xifra que ja supera la de l'any passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.