Sant Cugat impulsarà la videovigilància als districtes


Temes relacionats

Sant Cugat i Barcelona mancomunaran serveis a les Planes a finals d'any (28/mai/14)

Les càmeres de videovigilància arribaran a Can Trabal a partir de finals d'any (12/mar/14)

La videovigilància arriba a les Planes per augmentar la sensació de seguretat (30/gen/14)

La rotonda de Can Cadena de Valldoreix tindrà videovigilància del trànsit el 2014 (23/jul/13)


  • Comparteix:

Una de les càmeres anirà a la rotonda de Can Cadena / Foto: Google Maps

Una de les càmeres anirà a la rotonda de Can Cadena / Foto: Google Maps

L'Ajuntament impulsarà la videovigilància més enllà del centre de Sant Cugat amb la implantació de la càmera de trànsit a Can Trabal, que també farà funció de seguretat, i una altra de trànsit a la rotonda de Can Cadena, a Valldoreix, a principis de 2015. L'Ajuntament continua estudiant la instal·lació de càmeres a l'edifici de Mira-sol Centre i a la plaça de la Creu d'en Blau, a les Planes. Si aquestes dues últimes ubicacions prosperen, Sant Cugat haurà estès la videovigilància, per seguretat o trànsit, a tots els districtes.

En declaracions a Cugat.cat, el tinent d'alcalde de Seguretat ha apuntat que la posada en marxa de les càmeres a Can Trabal i a la rotonda de Can Cadena està a tocar. Francesc Carol ha recordat que els tràmits per aprovar càmeres de vigilància és molt rigorós.

Francesc Carol

És a causa d'un tema de protecció de dades. El procediment per aprovar càmeres de trànsit és més senzill: determinar que no enfoquin allò que enfoquen les de seguretat.


Amb relació a la càmera de Can Trabal, Carol ha afirmat que ja s'estan fent proves i que aviat es decidirà quina és la ubicació definitiva. Les propostes eren la cruïlla entre la Rabassada i l'avinguda de l'Oceà Atlàntic, el passeig de Can Mora i la cruïlla del carrer de Villà i l'avinguda del Canadà.

El tinent d'alcalde ha explicat que l'Ajuntament ja ha oficialitzat la petició al consistori de Barcelona perquè instal·li una càmera de seguretat a l'estació de FGC de les Planes. Un districte que podria tenir una altra càmera d'aquestes característiques a la plaça de la Creu d'en Blau, assumpte que està en fase d'estudi. També és el cas de la càmera a Mira-sol Centre, però, segons Carol, el fet que 'l'edifici pertanyi a un privat' fa que les converses vagin més lentes.

Si prosperen aquestes ubicacions, seran 34 les càmeres de què disposarà Sant Cugat, cobrint tot el territori i els districtes. De les 30 càmeres actuals -una d'elles a la plaça de Josep Playà de la Floresta-, la meitat són de vigilància.

Preguntat sobre com ha funcionat la videovigilància en els robatoris de la bandera espanyola a la seu del PP, Carol ha explicat que moltes vegades els responsables van coberts i això dificulta la detenció. De totes maneres, el tinent d'alcalde emplaça el partit a presentar-se com a acusació particular perquè puguin fer seguiment del procés. Carol ha afirmat que el PP no sempre presenta denúncia en aquests casos i que 'una piulada no és una denúncia'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.