Sant Cugat disposa d'un arbre per cada 2'7 habitants, quasi 10 punts més que la mitjana catalana


  • Comparteix:

L'alcalde i el tinent d'alcalde de Medi ambient han volgut fer la seva aprotació a la campanya de plantació.

L'alcalde i el tinent d'alcalde de Medi ambient han volgut fer la seva aprotació a la campanya de plantació.

L'Àrea de Medi Ambient finalitzarà la campanya de plantació d'arbres, al mes d'abril, amb 1.194 arbres nous als carrers i places de la ciutat. D'aquesta manera, amb 25.000 arbres, Sant Cugat disposarà d'un arbre per cada 2'7 habitants, quasi 10 punts per sobre de la mitjana dels municipis de l'entorn metropolità. Per un import de 108.000 euros, es tracta, en la seva majoria, d'espècies mediterrànies que s'integren perfectament a l'entorn urbà de Sant Cugat.

La campanya de plantació d'arbres, que es va iniciar el passat mes de novembre, acabarà aquest abril amb 1.194 arbres més. La meitat, 641, ja s'han plantat en carrers, places i zones verdes de la ciutat.

La xifra de nous arbres plantats situa Sant Cugat amb un total de 25.000 exemplars arboris i per tant, es converteix en una de les ciutats de Catalunya amb més zona verda per habitant. Segons Lluís Recoder, la xifra d'un arbre per cada 2'7 habitants demostra la voluntat de l'equip de govern d'apostar per les zones verdes enmig de l'entorn metropolità:

Lluis Recoder

Si ho comparem amb d'altres munciipis de l'entorn metropolità sortim molt ben parats. Posem la velociatt de creuer per seguir dotant la ciutat de zones verdes.


Es tracta d'espècies autòctones, en la seva majoria de fulla caduca, de manera que permetin gaudir del sol a l'hivern i puguin proporcionar també ombra a l'estiu. Predominantment, s'ha optat per espècies com ara el lledoner, la morera, la mèlia o la sòfora. Segons ha explicat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, s'ha optat per arbres que produeixen pocs 'problemes' i s'adapten 'perfectament' al medi urbà de la ciutat:

Eduard Pomar

No donen problemes de pol·linització i tampoc cauen els fruits. Estem fent un canvi d'arbres per no causar els problemes que provocaven fins ara aquestes espècies.


Les noves espècies no ocasionen problemes de pol·linització i s'eviten, així, problemes de tipus respiratori. De fet, en els darrers anys, l'Ajuntament està ja procedint a la substitució progressiva dels arbres plantats que ocasionen reaccions al·lèrgiques.

Però aquesta no és l'única actuació que està duent a terme l'Ajuntament, ja que des de fa temps s'està efectuant la plantació de barreres vegetals a les autopistes de l'AP7 i els Túnels de Vallvidrera al seu pas pel terme municipal de Sant Cugat per reduir l'impacte sonor. Recoder ha anunciat que aquests dies ja s'han començat a fer els talussos on es plantaran 14 mil arbres i 37 mil arbustos que, més, embelliran el pas per l'autopista.

La campanya de Plantació d'arbres és de 107.812 euros, la meitat dels quals és per l'adquisició dels arbres i la resta pels costos de plantació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.