Vuit llars de les Planes es beneficien de la prova pilot contra la pobresa energètica


Temes relacionats

L'Ajuntament impulsa la lluita contra la pobresa energètica a les Planes (25/jul/14)


  • Comparteix:

Vista aèria de les Planes

Vista aèria de les Planes

Vuit llars de les Planes s'han beneficiat de la prova pilot d'arranjament d'habitatges per lluitar contra la pobresa energètica. L'Ajuntament, que va engegar la iniciativa al setembre, ha confirmat els bons resultats del programa i l'interès de ciutats com Barcelona i Terrassa d'aplicar el projecte. De cara a l'any vinent, el consistori continua buscant finançament per fer altres arranjaments.

El programa s'adreça a les famílies amb rendes baixes i necessitats sociosanitàries específiques. L'arranjament dels habitatges s'ha finançat a través del Pla de Barris i gràcies als ingressos obtinguts amb la venda de l'energia de les plaques fotovoltaiques municipals. De cara a l'any vinent, els ingressos generats per aquestes plaques ja no podran finançar el programa i és per això que el consistori està destinant esforços en la cerca de finançament, tal com ha explicat a Cugat.cat el director d'obres als districtes, Francesc Serra.

Francesc Serra

S'ha de buscar finançament des d'una altra banda. Ens movem amb l'AMB i Serveis Socials. És un àmbit on es noten resultats de millora.


La prova pilot ha consistit a fer petites reformes i reparacions als domicilis particulars amb un doble objectiu: contribuir a millorar les condicions dels habitatges i lluitar contra la pobresa energètica. Han estat intervencions com la reparació de façanes, la fixació d'aïllament tèrmic al sostre dels edificis i el segellament de les portes perquè els veïns guanyin confort i redueixin la despesa energètica gràcies a la millora en la climatització.

Les vuit llars que s'han beneficiat de la iniciativa han acreditat la seva situació econòmica o sociosanitària. Els habitatges millorats, de propietat o de lloguer, no tenen un valor cadastral superior als 300.000 euros i presenten un estat de conservació suficient per garantir que no poden ser objecte de declaració d'estat de ruïna. El cost total de les intervencions en un mateix habitatge no ha excedit els 3.000 euros.

Francesc Serra ha afirmat que Serveis Socials aplicarà el projecte a altres punts de la ciutat si continuen confirmat-se els bons resultats de la prova. Una iniciativa que també han vist amb bons ulls Barcelona i Terrassa amb la intenció d'exportar el projecte.

Serra també ha explicat que l'equip multidisciplinar que treballa en la prova és molt complex. L'equip de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) -ideològa del projecte- mesurarà la temperatura i humitats dels habitatges abans i després de l'actuació, mentre que professionals mèdics tambe controlaran els canvis experimentats pels inquilins arran de l'arranjament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.