CiU i PP voten junts una moció a favor de l'escola concertada


  • Comparteix:

La moció diu que les administracions han de garantir el finançament de l'escola concertada.

La moció diu que les administracions han de garantir el finançament de l'escola concertada.

El ple ha aprovat, amb els vots de Convergència i Unió i el Partit Popular, una moció de suport a l'escola concertada en què es defensa el dret dels pares a escollir centre educatiu. Els dos partits asseguren que l'escola concertada és compatible amb una escola pública de qualitat. El PSC, per la seva banda, ha acusat els successius governs de CiU a la Generalitat de permetre l'existència d'escoles concertades que no compleixen el requisit de gratuïtat.

La moció conjunta de CiU i PP subratlla que l'escola pública de qualitat és perfectament compatible amb l'existència dels concerts, i que aquests, a més, garanteixen el dret a escollir centre i eviten que l'oferta educativa es polaritzi entre escoles públiques i privades. La tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, ha defensat la moció, argumentant que si es retira el suport econòmic de les escoles concertades es posa en risc la pervivència d'aquests centres.

Àngels Solé

Si l'administració no recolza els centres concertats, es posa en risc la seva pervivència. Els concerts només cobreixen una part del cost real.


El portaveu del PSC, Jordi Menéndez, ha acusat CiU de permetre, quan ocupava el govern de la Generalitat, que algunes escoles concertades cobressin quotes excessives a les famílies a través d'aportacions a fundacions depenents. Sentim la rèplica de Jordi Menèndez a Àngels Solé.

Jordi Menèndez

El govern Pujol va permetre l'existència d'escoles concertades que no garanteixen la gratuïtat. Això està prohibit per la llei.


Esquerra Republicana ha votat en contra de la moció, i ha afirmat que no es pot recolzar l'escola concertada sense reconèixer que calen més recursos per als centres públics. ICV també s'hi ha oposat, i ha aportat com a prova que l'escola concertada no compleix la seva funció el fet que la majoria d'alumnes immigrants continuen acumulant-se als centres públics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.