Aquest matí el xiprer de Can Quitèria quedarà instal·lat al seu emplaçament definitiu


  • Comparteix:

Les grues han aconseguit ja traslladar el xiprer 10 metres.

Les grues han aconseguit ja traslladar el xiprer 10 metres.

Els treballs de trasllat del xiprer de Can Quitèria es reprenen aquest dimecres amb l'objectiu de col.locar l'arbre centenari en el seu emplaçament definitiu, davant la masia mateix de la finca. Fins ara s'ha realitzat la primera fase del procés movent el xiprer 10 metres en una operació que ha necessitat dues grues gegants que han maniobrat durant 3 hores. El trasllat del xiprer farà possible la construcció d'un aparcament soterrat de 356 places.

A primera hora de la tarda de dimarts, desenes de persones s'aplegaven a la rambla de Can Mora per contemplar els primers treballs de trasllat del xiprer de Can Quitèria. Uns treballs que han començat amb la retirada de l'arbre centenari, juntament amb el seu pa de terra.

Un equip de dotze operaris i dues grues de gran tonatge han fet possible la mobilització de l'arbre uns deu metres. Aquest primer moviment s'ha fet per permetre després la recol.lació de les grues per efectuar, ja , l'última actuació que es tradueix en el trasplantament de l'arbre.

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha afirmat que la primera fase dels treballs s'han realitzat amb èxit:

Eduard Pomar

Per poder moure l'arbre es necessiten dues grues de gran tonatge que es moguin simultàniament per garantir l'èxit de la maniobra


Després de la retirada del seu lloc original, el xiprer ha passat la nit subjectat amb un cables, i aquest matí s'han reprès els treballs de trasllat. Eduard Pomar assegurava que s'han pres totes les mesures necessàries per garantir el bon estat de l'arbre en la ubicació 'provisional' que ha tingut durant la passada nit:

Eduard Pomar

El xiprer està subjectat amb uns cables i amb el pà de terra que té s¡aguanta igual que si estigués en el seu lloc original


Un cop el xiprer estigui ubicat definitivament al seu nou emplaçament, davant la Masia de Can Quitèria, l'ajuntament practicarà anàlisis periòdiques durant dos anys per garantir la plena adaptació de l'arbre.

Recordem que aquesta operació farà possible la construcció d'un pàrking soterrat a Can Quitèria, de 356 places. Dos informes tècnics encarregats per l'Ajuntament van constatar que el trasplament del xiprer era la millor solució per garantir la seva supervivència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.