El xiprer queda col·locat al seu emplaçament final després d'una operació de dos dies


  • Comparteix:

El xiprer ja ha quedat instal·lat davant mateix de la Masia, tot i que està subjectat amb cables.

El xiprer ja ha quedat instal·lat davant mateix de la Masia, tot i que està subjectat amb cables.

El xiprer de Can Quitèria ha quedat finalment, després de dos dies d'operacions, col·locat al seu nou emplaçament, davant mateix la masia de la finca. L'Àrea de Medi Ambient ha qualificat el trasplantament 'd'èxit' tot i que caldrà esperar dos anys per assegurar que el xiprer s'adeqüa a la seva nova ubicació.

El trasllat del xiprer s'ha fet en dues fases que han servit per col·locar l'arbre en el seu nou emplaçament, just davant la Masia de Can Quitèria, 20 metres enllà de la seva ubicació.

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha qualificat l'operació 'd'exitosa', tot i que admet que ara caldrà fer un seguiment durant dos anys per comprovar la seva evolució:

Eduard Pomar

El trasllat ha estat correcte, sense cap incident. Durant dos anys, farem un seguiment de l'evolució de l'arbre.


Els tècnics han explicat que durant el procés no s'han danyat les arrels de l'arbre. Així ho ha explicat el cap de Parc i Jardins de l'Ajuntament, Jordi Torrijos, que ha afegit que ara caldrà regar i humitejar bé la terra perquè acabi d'assentar-se correctament.

Jordi Torrijos

Ha calgut fer alguns ajustaments en la ubicació però el trasllat ha ant bé i ara caldrà regar bé la zona perquè s'acbi d'assentar correctament.


Torrijos ha afegit però que caldrà esperar dos anys abans de garantir que el trasllat ha estat tot un èxit i l'arbre no s'ha vist afectat, tot i que són força optimistes.

De moment, i per garantir aquest èxit, un equip d'experts s'encarregarà de fer un seguiment mensual de l'evolució de l'arbre, tal i com explica el biòleg que ha supervisat tot el trasllat, Gerard Pessola.

Gerard Pessola

Ara farem un seguiment de l'estabilitat i la vitalitat de l'arbre, tot i que les lesions reticulars són mínimes i per tant, l'arbre no ho hauria de notar.


Pel que fa a les bigues col·locades dins el pa de terra del xiprer per facilitar el seu assentament, d'aquí 2 o 3 setmanes es valorarà si es poden treure. Els cables que sostenen l'arbre, en canvi, es mantindran per precaució durant tot un any.

Recordem que el trasllat del xiprer s'ha fet amb la voluntat de garantir la supervivència d'aquest arbre centenari amb motiu de les obres de construcció d'un aparcament soterrat davant la Masia de Can Quitèria. Aquests treballs han comportat també el trasplantament d'un caqui del mateix solar, que es plantarà per ara en una gran jardinera, a l'espera de tornar-lo a col·locar dins l'entorn de la masia, un cop ja s'hagi urbanitzat aquest espai.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.