L'ETSAV rehabilita la ruta Ringo Rango de les Planes amb unes escales


  • Comparteix:

Estat actual de les obres / Foto: UPC

Estat actual de les obres / Foto: UPC

El projecte de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) Ruta Ringo Rango està rehabilitant les escales d'un dels trams d'aquest camí a les Planes. Paral·lelament, el centre universitari també promou el projecte de Rehabilitació Energètica de Comunitats (REC) que, a través d'una diagnosi de la situació de precarietat energètica de la zona, planifica accions de millora de les infrastructures. Les dues iniciatives estan emmarcades en la plataforma PASaPAS i del taller de Projectes Urbanístics, uns projectes d'investigació i acció impulsats per alumnes del Col·legi d'Arquitectes que pretenen millorar el metabolisme urbà del districte.

El projecte Ruta Ringo Rango està promogut per 25 alumnes de l'ETSAV, tot i que eventualment compta amb la col·laboració de veïns de les Planes. El camí formava part d'una xarxa utilitzada en els orígens del barri per escurçar distàncies caminant. Ara, els estudiants del centre universitari han observat problemes en aquestes vies a causa de les pendents i de no poder accedir de forma linial a punts concorreguts, com l'estació de FGC. Així, s'ha engegat una obra, en la qual s'utilitzen mètodes i materials sostenibles, per millorar-ne la mobilitat.

La iniciativa és un experiment acadèmic que té el suport de l'Ajuntament i que alhora serveix com una millora del districte, tal com ha explicat una de les seves responsables, Anna Burgaya.

Anna Burgaya

És un experiment acadèmic: l'objectiu principal és aprendre, però si això pot ser una millora per al barri, molt millor.


Es preveu que les obres estiguin enllestides, com a molt d'hora, a finals de juny.

Millora dels habitatges
El projecte de Rehabilitació Energètica de Comunitats (REC) treballa per millorar la infraestructures de les Planes. Així, s'ha diagnosticat la situació de precarietat energètica dels 399 habitatges del districte, dels quals s'han seleccionat sis per dur a terme una rehabilitació energètica i millorar-ne la seva habitabilitat. Per aconseguir-ho, s'han engegat accions com l'aïllament tèrmic de les cobertes, l'augment de la captació solar passiva i l'estancament de les fustes, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.