El autobusos urbans experimenten en un any un creixement del 30% en el nombre d'usuaris


  • Comparteix:

Recoder ha volgut provar personalment la línia 2 fins la Floresta.

Recoder ha volgut provar personalment la línia 2 fins la Floresta.

Els usuaris dels autobusos urbans de Sant Cugat han crescut en un 30%, el que es tradueix en més de 838.000 passatgers transportats durant el 2003. Amb poc més de tres anys els nombre de passatgers s'ha duplicat i la flota ha passat de 3 a 8 vehicles. Segons una enquesta, els usuaris aproven amb una nota de 7 el servei, tot i que la millora de les freqüències i la comoditat de les parades continuen sent assignatures pendents.

En només un any el nombre d'usuaris dels busos urbans ha crescut en 192.000 persones, el que significa un increment del 30%. De les 5 línies, la L1 i la L2 són, amb diferència, les més utilitzades i les que han sofert creixement més notables amb increments del 45% i del 34'5% respectivament.

Amb aquest balanç, l'alcalde no ha pogut dissimular la seva satisfacció i ha qualificat les xifres no només de bones sinó 'd'excel·lents'. Segons Lluís Recoder es demostra que la inversió feta en aquests tres últims anys en la millora de les línies reverteix, i amb escreix, en rendibilitat social:

Lluis Recoder

És una dada espectacular que ens dóna la raó que la inversió en transport públic es tradueix en rendibilitat social.


En aquest sentit, en l'últim any s'han introduït millores com ara l'increment d'un vehicle en la línia 1; la perllongació fins el CAP de Valldoreix i la implantació del bus de barri de les Planes.
No obstant, no s'ha volgut caure en l'autocomplaença i s'ha avançat -sense voler entrar en detall - que aviat s'incorporaran millores importants acostant els trajectes als nous serveis que s'obriran properament a la ciutat i als barris de nou creixement.

Lluis Recoder

Estem mirant d'apropar les línies a nous equipaments, als nous barris de creixement i a les noves infraestructures.


Pel que fa al nivell de satisfacció dels usuaris, sembla, segons una enquesta, que els passatgers aproven el servei amb un 7 de mitjana. El més ben valorat és el preu i la puntualitat mentre es demana una millora, considerable, en la neteja de les parades, la seva comoditat i l'augment de freqüències.

El perfil d'usuaris demostra que en més de la meitat dels casos són dones; i que en fan ús per anar i venir de la feina o anar d'oci.
El títol més usat, amb diferència, és la T-10 (en més d'un 70%) seguida, de lluny, de la T50/30 i la T-mes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.