L'Ajuntament estudia traslladar l'estàtua de Cabanas per evitar més bretolades


  • Comparteix:

L'estàtua, obra de Pascal Plasència, va ser inaugurada l'octubre de 2002

L'estàtua, obra de Pascal Plasència, va ser inaugurada l'octubre de 2002

L'Ajuntament es planteja canviar d'emplaçament l'estàtua de Francesc Cabanas Alibau al passeig dels Plàtans per posar punt i final a les contínues bretolades de què és objecte. Aquesta acció s'emmarcaria dins el programa municipal d'Escultura Pública que vol garantir, entre d'altres coses, la integritat d'estàtues instal.lades en llocs més apartats.

L'estàtua del pintor Francesc Cabanas Alibau ha estat novament blanc d'actes vandàlics. En aquesta ocasió, els brètols han pintat amb pintura vermella el rostre d'aquesta obra d'art que ha patit nombroses agressions des de la seva inauguració, fa un any i mig.

L'àrea de Serveis Personals ha donat l'alerta a la brigada municipal perquè repari les pintades del monument. No obstant, a banda d'aquesta mesura, el consistori està estudiant la possibilitat de traslladar l'estàtua dins el Programa d'Escultura Pública. La tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, ha dit que s'ha de vetllar per la protecció del patrimoni tant per motius estètics com de seguretat:

Àngels Solé

Ens plantegem canvis d'ubicació de les escultures en funció de l'estètica, i també la seguretat


En aquest sentit, Solé ha dit que es revisarà l'ubicació de les altres 16 escultures que hi ha a Sant Cugat per determinar si la seva ubicació facilita les accions dels brètols. La tinent d'alcalde ha dit que, mentre es perfila el programa 'Escultura Pública', cal reparar l'estàtua de Cabanas de forma immediata:

Àngels Solé

Treballarem immmediatament per solucionar aquest problema


El programa 'Escultura Pública de Sant Cugat' té l'objectiu de protegir el patrimoni arquitectònic, artístic i cultural de la ciutat, així com la creació d'un Parc d'Escultures dins el futur Parc Urbà de Can Matas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.