El nou Mercat Vell obrirà portes a finals de setembre


  • Comparteix:

El nou Mercat Vell s'inaugurarà a finals de setembre amb 20 parades que combinen la venda de productes frescos i els espais de degustació. Problemes amb l'adequació i posada en marxa de l'estació transformadora han provocat l'últim retard en les obres, que havien d'estar enllestides a principis d'any. La inauguració s'acompanyarà d'una festa ciutadana, tot i que una setmana abans les parades ja estaran operatives.

Les obres de remodelació de l'equipament municipal enfilen la recta final i aplanen el camí per convertir l'espai en un nou motor comercial al centre de la ciutat. Les parades consten d'un espai de peix i 'sushi'; xarcuteria, formatgeria i 'delicatessen', fleca; fruiteria; carnisseria i aviram; frankfurt; celler i cuina internacional. Una primera planta, de 800 metres quadrats, en què les taules per degustar es repartiran a tocar dels finestrals.

L'arquitecte del projecte, Lluís Martínez, ha apuntat l'adequació de l'estació transformadora com la causa de l'últim retard en les obres.

Lluís Martinez

S'ha valorat posar un grup electrògen però s'ha descartat per no molestar els veïns. Segurament retardarem la inauguració a finals de setembre.


El projecte, xifrat en 2,5 milions, preveu tres entrades a l'equipament; des d'avinguda de Catalunya; carrer Endevallada i la tradicional de la plaça de Sant Pere. Només dos paradistes de l'anterior mercat continuen en el nou projecte.

L'alcalde accidental, Carles Brugarolas, ha explicat que, a més, hi haurà terrassa a la plaça de Sant Pere i que el funcionament de la mateixa i dels espais interiors de degustació tindran un horari que permeti conciliar oci i descans.

Carles Brugarolas

L'operació busca l'equilibri de la tranquil·litat amb els carrers vius d'una forma que sigui raonable per a tothom.


La planta de sota, de 400 metres quadrats, ha quedat reservada pels serveis, el privat dels paradistes, les càmeres frigorífiques i la descoberta càmera antiga del mercat, datada de 1911, que esdevindrà un espai de cates obert al públic.

Gourmets Sant Cugat gestiona l'espai que fusiona la tradició i la modernitat. Un exemple són les finestres retràctils que permetran més entrada de llum al nou Mercat Vell.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.