Engega, amb èxit de participació, la primera de les sis rutes de l'Oficina de Turisme


  • Comparteix:

Una vintena de santcugatencs s'ha acostat a conèixer, aquest diisabte, el Monestir.

Una vintena de santcugatencs s'ha acostat a conèixer, aquest diisabte, el Monestir.

Èxit d'inscripció en la primera de les sis rutes turístiques que ha posat en marxa l'Oficina de Turisme per donar a conèixer al patrimoni cultural i natural de Sant Cugat. Una vintena de persones han gaudit de la primera sortida que ha permès conèixer el Monestir, el seu campanar i alhora endinsar-se en la vida quotidiana de l'època mitjana.

Les inscripcions per la ruta 'El campanar, l'Església i el Claustre del Monestir' estan quasi bé plenes fins el mes d'agost. Segons els responsables de l'Oficina de Turisme és una de les propostes que més interès ha generat entre els santcugatencs.

Aquest matí, una vintena de santcugatencs han estat els encarregats d'estrenar aquesta ruta guiada de dues hores i mitja de durada. La visita els ha permès conèixer més a fons el Monestir, l'evolució del romànic al gòtic i la vida quotidiana dels monjos a l'Edat Mitjana. Un dels atractius de la ruta és la possibilitat de pujar al campanar i poder gaudir de les vistes a Collserola.

La responsable de l'Oficina de Turisme, Marta de Castro, s'ha mostrat molt satisfeta de la bona rebuda dels itineraris. De Castro ha explicat que els santcugatencs s'han mostrat especialment interessats per conèixer el patrimoni cultural de la ciutat:

Marta de Castro

Volem donar una dinàmica al turisme de Sant Cugat i que la gent conegui el patrimoni. De moment la resposta és molt bona i tenim quasi ple fins l'agost.


La responsable de l'Oficina ha anunciat que el proper dissabte, 22 de maig, es posa en marxa una altra de les rutes que permetrà conèixer el Monestir al capvespre. De Castro creu que aquest itinerari ofereix unes vistes, fins ara, inèdites:

Marta de Castro

La ruta 'Cau la nit al Monestir' permet veure el cenobi abans de trenc d'alba.


Altres de les rutes permeten descobrir l'entorn natural de Sant Cugat com ara 'A la recerca de les fonts amagades' o bé 'Un forn, un pantà i una ermita enmig de Collserola' que fa un recorregut pel pantà de Can Borrell i per l'ermita de Sant Adjutori, una de les poques ermites preromàniques circulars de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.