ERC es desmarca de CiU i vota amb els partits d'esquerra a l'oposició una moció per aturar la urbanització a Can Busquets


  • Comparteix:

La moció s'ha rebutjat, amb els vots de CiU i PP

La moció s'ha rebutjat, amb els vots de CiU i PP

Esquerra Republicana s'ha desmarcat del seu soci de govern, Convergència i Unió, i ha votat amb els grups d'esquerra a l'oposició una moció demanant una moratòria urbanística a les zones 21, entre elles, Can Busquets. CiU i el Partit Popular han evitat que properés la moció ja que consideren que la modificació del PGM de La Floresta, que ara ha d'aprovar la Generalitat, comportarà un augment important de la superfície forestal protegida.

La moció, presentada per Iniciativa per Catalunya Verds, demanava una moratòria en les accions urbanístiques en les anomenades 'zones 21' -zones urbanitzables no programades- entre les quals es troba el turó de Can Busquets. El text reclamava, a més, la declaració de Collserola com a Parc Natural, afegint les actuals 'zones 21' en perímetre de protecció.

Convergència i Unió ha votat en contra de la moció argumentant que la proposta de modificació del PGM a La Floresta, que actualment està pendent d'aprovació per part del consell executiu de la Generalitat, suposa protegir el 80% de Can Busquets i convertir-lo en 'parc forestal', cosa que no contempla ara el Pla General Metropolità del 76. Ho explica la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

La proposta aprovada de modificació del PGM és la millor, permet protegir el 80% de Can Busquets. Ara li toca pronunciar-se a la Generalitat.


La moció ha estat rebutjada, amb els vots en contra de CiU i PP.

Esquerra Republicana, per la seva banda, s'ha desmarcat del seu soci de govern i ha votat a favor. El portaveu dels republicans, el tinent d'alcalde de Medi Ambient Eduard Pomar, ha volgut deixar clar que el seu compromís per la protecció de Can Busquets és ferm i passa, fins i tot, per sobre del pacte de govern amb CiU.

Eduard Pomar

ERC i CiU tenim postures diferents sobre Can Busquets. Nosaltres exercirem el nostre compromís amb Can Busquets fins el final.


El PSC, per la seva banda, ha qüestionat el paper dels republicans en el si de l'equip de govern. El portaveu dels socialistes, Jordi Menèndez, ha assegurat que CiU prescindeix dels seus socis de govern sempre que hi ha desacords sobre temes estratègics, i ha preguntat als republicans fins quan pensen acceptar aquesta situació.

Jordi Menèndez

Estan disposats a acceptar que cada cop que es discuteix un tema estratègic, CiU prescindeixi de vostès i voti amb el PP?


Durant el debat de la moció, un grup de veïns ha desplegat en silenci uns cartells amb la llegenda 'Salvem Can Busquets'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.