Els exalcaldes Casas, Nicolau i Aymerich són distingits amb la medalla d'or de la ciutat


  • Comparteix:

Recoder diu que la ciutat d'avui és fruit de la feina feta en aquests 25 anys.

Recoder diu que la ciutat d'avui és fruit de la feina feta en aquests 25 anys.

Els tres primers alcaldes d'ençà de la recuperació de la democràcia han rebut avui la medalla d'or de la ciutat en un ple extraordinari que ha servit, alhora, per homenatjar a totes les persones que al llarg d'aquests 25 anys han treballat des del consistori al servei de la ciutat. Àngel Casas, Oriol Nicolau i Joan Aymerich han rebut la màxima distinció municipal per haver contribuït, amb voluntat de servei, a fer de Sant Cugat la ciutat que és avui.

L'acte s'ha iniciat a les 12 del migdia amb la celebració d'un ple extraordinari on s'ha aprovat la concessió de la medalla d'or a Àngel Casas, Oriol Nicolau i Joan Aymerich. Amb aquest ple es vol homenatjar els exalcaldes però també totes les persones que, al llarg d'aquests 25 anys, han treballat, en algun moment, al servei de Sant Cugat.

L'alcalde actual, Lluís Recoder, ha estat l'encarregat de lliurar les medalles als seus antecessors en el càrrec. Recoder ha explicat que és un reconeixement 'merescut' per haver desenvolupat els seus càrrecs amb esforç i dedicació al servei dels santcugatencs:

Lluís Recoder

Els alcaldes són un símbol. Són els que han treballat més sota la responsabilitat de la seva persona. L'homenatge, però, és col·lectiu.


Àngel Casas va ser el primer alcalde des del restabliment de la democràcia local, l'any 1979, fins el 1983. El va succeir en el càrrec el també socialista Oriol Nicolau que va exercir d'alcalde entre el 1983 i 1987. Les eleccions de 1987 capgiren el panorama polític local i donen l'alcaldia a Convergència i Unió que, encapçalat per Joan Aymerich, dirigeix la ciutat entre el 1987 i el 1999.

Recoder agafa el relleu d'Aymerich i dirigeix el consistori des del passat mandat. L'actual alcalde ha volgut remarcar que la ciutat d'avui és fruit, en part, de la feina feta anteriorment. Recoder però ha volgut remarcar que els ajuntaments tenen, encara avui, una assignatura pendent com és el finançament dels ens locals:

Lluís Recoder

Jo tinc ganes de fer coses per la meva ciutat però no comptem amb recursos. Els ajuntaments estan maltractats.


El Reglament Municipal d'Honors i Distincions contempla que la medalla d'or és la màxima distinció que pot atorgar la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.