L'èxit d'assistència al cicle 'Salut i Dona' garanteix l'organització d'una segona edició


  • Comparteix:

Marta Subirà i Lluís Recoder han estat presents en la cloenda del cicle.

Marta Subirà i Lluís Recoder han estat presents en la cloenda del cicle.

Satisfacció per part del Servei Donainformació del cicle de xerrades que des del passat 25 de setembre ha permès, a una mitjana de 100 dones per sessió, apendre aspectes de la seva salut com ara el càncer, l'esteoporosi o bé alzheimer. La presentació d'un portal d'internet sobre com prevenir malalties ha posat el punt i final a aquestes conferències mensuals que l'Àjuntament pensa repetir en una segona edició.

La presentació del portal 'Observatorio de Salut y Mujer' ha posat el punt i final a aquest cicle de vuit xerrades, amb periodicitat mensual, que ha permès a les assistents conèixer, de més a prop, temes que afecten, especialment, la salut de la dona. Així s'ha parlat, monogràficament, de la prevalença de determinats tipus de càncer en la població femenina, de com afecta l'alzheimer o altres demències a les dones o bé com treure's l'estrès de sobre tenint un temps -irrenunciable- per a elles mateixes.

L'alcalde s'ha mostrat 'sorprès' i 'feliç' de la bona resposta de les santcugatenques a aquest cicle de xerrades. Lluís Recoder ha destacat l'enorme aportació d'aquestes sessions perquè la població femenina - sovint més pendent dels altres que d'ella mateixa - pugui tenir cura del seu benestar:

Lluís Recoder

Estic soprès i satisfet. Normalment les dones es cuiden de la resta de membres i no tenen temps per elles. Es demostra l'interés.


De fet, l'èxit de les primeres sessions va obligar l'Ajuntament a canviar la ubicació per celebrar les xerrades ja que la Sala del Tapís del Monestir aviat va quedar petita per encabir totes les assistents i es van passar a celebrar a la Casa de Cultura.

L'alcalde ha anunciat la voluntat de tirar endavant un segon cicle de xerrades de 'Dona i Salut'. Recoder diu que la voluntat i l'interès estan assegurats i que, ara, cal trobar el finançament i els patrocinis:

Lluis Recoder

Segur que hi haurà una nova edició. Buscarem suports perquè l'interés hi és i la voluntat també.


La darrera de les ponències ha anat a càrrec de Laura Fernández que ha presentat un portal interactiu amb recursos i informació per a les dones. Precisament aquest portal, 'Observatorio Mujer y salut' i els laboratoris MSD Espanya han estat els patrocinadors d'aquesta iniciativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.