Promusa negocia amb la Parròquia fer pisos de lloguer per a joves a Valldoreix


  • Comparteix:

Es tractaria de la primera promoció d'habitatge públic a Valldoreix

Es tractaria de la primera promoció d'habitatge públic a Valldoreix

Promusa està en converses amb el Bisbat per mirar d'arribar a un acord pel qual l'Organisme Autònom pugui construir habitatge públic de lloguer per a joves en uns terrenys a Valldoreix, propers a l'estació, propietat de la parròquia. Es tracta d'una pastilla de sòl inclosa dins la modificació del PGM (clau 10HJ) que permet construir habitatge de lloguer en terrenys fins ara qualificats d'equipaments.

Aquests terrenys estan inclosos dins la modificació del PGM - publicada pel DOGC el passat dimarts- que permet que terrenys fins ara qualificats 'd'equipaments' es puguin dedicar a construir habitatge públic per a joves, en règim de lloguer.

Es tracta d'un solar, prop de l'estació de Valldoreix, propietat de la parròquia. En aquests moments, l'Ajuntament negocia amb la parròquia l'adquisició o permuta dels terrenys però sempre en el benentès que els responsables eclesiàstics estiguin d'acord amb l'operació i el conveni sigui del seu interès.

De materialitzar-se la negociació, seria la primera promoció pública d'habitatge social a Valldoreix. La presidenta de l'EMD, Montse Turu, ha explicat que 'té moltes esperances que l'acord acabi fructificant':

Montse Turu

Pensàvem posar-hi una escola com un equipament. Ara hem vist que és millor si el poguèssim dedicar a habitatge per a joves.


De tota manera, la tinent d'alcalde de Territori, ja ha subratllat que, com en la resta de promocions, els adjudicataris d'aquests pisos per a joves a Valldoreix sortirien d'una llista 'única' per a tot el municipi com passa a la resta de promocions tant al centre com els districtes. En cap cas es contempla una llista 'exclusiva' pels joves valldoreixencs.

De fet la presidenta de l'EMD ja ha anunciat la seva 'ferma' voluntat de ser present al Consell d'Administració de Promusa. Tot i que Valldoreix no té les competències en habitatge, Montse Turu, afirma que ha de 'tenir veu i vot' en temes com l'habitatge social a l'EMD:

Montse Turu

La demanda a Valldoreix hi és. Pensem que alguna promoció a l'EMD podria resoldre un 6 o 7% de la demanda.


Aquest canvi de qualificació en els terrenys també es podria aplicar a 3.000m2 de sostre a Vullpalleres o quasi 7.000 més a Can Trabal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.