El Pla de Mobilitat es dota d'una taula participativa per avaluar-ne l'execució


  • Comparteix:

Autubusos municipals, a la Floresta / Foto: Localpres

Autubusos municipals, a la Floresta / Foto: Localpres

L'equip de govern porta a aprovació al ple d'aquest dilluns la creació de la Taula de Mobilitat que dotarà d'un marc de participació ciutadana el Pla de Mobilitat Urbana (PMU), aprovat el maig del 2014. Amb aquest instrument, els partits polítics, els cossos de seguretat, la societat civil, les AMPA i els operadors podran fer 'un seguiment exhaustiu' de l'execució d'aquest pla que preveu les actuacions a fer a Sant Cugat fins al 2024 amb un pressupost marcat en 27 milions d'euros.

El ple municipal ja va donar el vistiplau l'octubre passat al naixement de la Taula de Mobilitat per introduir millores en aquest àmbit a Sant Cugat. La proposta procedia d'una moció inicial de la CUP-PC i ICV-EUiA, esmenada per l'equip de govern, el PSC i ERC-MES. C's i el PP van votar-hi a favor.

La sessió plenària de dilluns aprovarà ja el reglament que regularà aquesta taula que, entre altres funcions, avaluarà el PMU, constituirà un observatori en representació de la ciutadania i esdevindrà un òrgan consultiu i de coordinació de les parts implicades. De fet, la participació ciutadana és el pilar de la taula integrada pels serveis interns municipals, els grups polítics municipals, els cossos de seguretat, les associacions empresarials i de comerç, les AMPA, els instituts, la Taula de Persones amb Mobilitat Reduïda, els operadors, la Fundació de Mobilitat Sostenible i Segura, i el RACC.

Aquest Consell Territorial de la Mobilitat en l'àmbit del PMU estarà presidit per l'alcaldessa, Mercè Conesa, amb vicepresidència del tinent d'alcalde de Mobilitat, Damià Calvet, que ha subratllat la importància de la constitució de la taula per a la ciutat.

Damià Calvet

Creiem que serà un instrument més dels molts que tenim a Sant Cugat per fer participar tothom que tingui res a dir d'un tema sectorial.


Calvet no ha volgut concretar quin és el grau d'execució actual del Pla de Mobilitat de la ciutat, aprovat fa 21 mesos. Sí que ha afirmat que els calendaris del PMU es mantenen i que la Taula de Mobilitat treballarà, de forma específica, l'àmbit de la bicicleta i el transport públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.