Promusa oferirà, a partir d'ara, pisos de lloguer amb contracte indefinit


  • Comparteix:

Els pisos per a gent gran de la plaça Lluís Millet estaran acabats a finals d'any

Els pisos per a gent gran de la plaça Lluís Millet estaran acabats a finals d'any

Promusa construirà a partir d'ara habitatge públic de lloguer amb contracte indefinit per a persones d'entre 23 i 60 anys. L'empresa pública oferirà, en aquesta nova modalitat, pisos més petits per a un sol llogater, i altres més grans per a famílies d'entre 3 i 5 membres. Aquesta nova tipologia s'afegeix a les promocions de lloguer per a joves, amb contracte de 5 anys improrroable, i al lloguer per a majors de 60 anys. D'altra banda, el consell d'administració ha acordat que els habitatges de compra no es podran vendre, en cap cas, al mercat lliure, i que el dret prefent el mantidrà Promusa en tots els casos i sense límit de temps.

Promusa té sobre la taula un pla per abordar les noves promocions d'habitatge públic, a executar en l'hortizó del 2010. A banda de les promocions de lloguer per a joves o per gent gran, l'empresa pública té previst ampliar la seva oferta amb una nova tipologia de vivenda de lloguer en règim general, és a dir, oberts a tota la població d'entre 23 i 60 anys i que es poden llogar de forma indefinida, eliminant així el límit màxim de 5 anys establert en altres modalitats.

Es faran, d'una banda, pisos petits, de 50 metres quadrats, pensats per un sol llogater, i de l'altra, vivendes de 70 metres quadrats per a famílies d'entre 3 i 5 membres. L'objectiu és que totes les franges d'edat i tots els grups de població puguin optar a un habitatge públic en règim de lloguer, com explica la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Intentarem cobrir amb lloguer totes les franges de població, des dels joves fins a la gent gran, passant pel règim general.


De tota manera, Promusa seguirà construint pisos de lloguer per a joves entre 18 i 30 anys amb un contracte màxim de 5 anys.

Pel que fa els pisos de compra, a partir d'ara, compten amb la 'carta de gràcia indefinida', la qual cosa vol dir que l'Ajuntament es reserva en tot moment i sense límit màxim d'anys el dret preferencial a comprar la vivenda a preu protegit (V.P.O). Així, els pisos mai sortiran del parc d'habitatge públic.

La tinent d'alcalde de Serveis Personals, Mercè Conesa, considera que la bona política de gestió del sòl engegada pel consistori en els últims 4 anys ha permès disposar, ara, de molts terrenys per construir les futures promocions d'habitatge públic.

Mercè Conesa

Ara disposem de molt sòl públic, gràcies a la bona política dels últims 4 anys, per fer més habitatges de Promusa.


Les noves promocions d'habitatge públic es contruiran d'aquí al 2010. L'equip de govern ha confirmat que la intenció és assolir el compromís electoral de construir 950 pisos en aquest mandat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.