S'inicia la remodelació de la plaça Borràs de Mira-sol que connectarà el barri amb Can Mates


  • Comparteix:

La tinent d'alcalde de Territori ha explicat que l'objectiu és garantir la perfecta connectivitat entre els dos barris.

La tinent d'alcalde de Territori ha explicat que l'objectiu és garantir la perfecta connectivitat entre els dos barris.

L'Ajuntament ha iniciat les obres per connectar, a través de dos passos per sota de la via del tren, la plaça Borràs de Mira-sol amb el futur barri del turó de Can Mates. La intenció del consistori és crear una unitat territorial entre el barri històric de l'estació i la zona de nou creixement, que es convertirà en una nova centralitat on s'ubicaran equipaments com la biblioteca central, un aparcament de 400 places, un mercat o un centre cívic.

Les obres de remodelació de la plaça Borràs, que van a càrrec de la Junta de Compensació del barri del Turó de Can Mates, modificaran l'entorn de l'estació de Mira-sol però mantenint la fesomia actual, amb la rotonda al centre. Els treballs inclouran l'expropiació i enderroc d'una casa que actualment està dins d'una zona verda al perímetre de la plaça i el manteniment d'un aparcament en superfície d'unes 30 places gratuïtes allà on ara hi ha el pàrquing provisional de l'estació.

La intenció del consistori és connectar, a través de dos passos soterrats, el barri històric de l'estació de Mira-sol amb la nova centralitat que s'està construint al turó de Can Mates, de manera que la zona de nou creixement urbanístic no quedi aïllada de la resta del districte. Ho explica la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

La plaça Borràs servirà per interconnectar les dues zones de Mira-sol, el nucli de l'estació i el nou barri de Can Mates.


El projecte de la nova plaça Borràs, aprovat per la Junta Local de Govern, ha comptat amb la participació dels veïns de Mira-sol, que han fet aportacions com preveure un doble carril al davant de l'estació perquè els cotxes que s'aturin no interrompin la circulació, o mantenir algunes places de pàrquing en superfície. Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Hem introduït propostes dels veïns com facilitar l'aturada de cotxes davant l'estació amb dos carrils, l'aparcament en superfície o mantenir el disseny de la plaça.


Les obres de remodelació de la plaça Borràs comportaran talls i desviaments de trànsit, que seran degudament senyalitzats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.