El nou Ajuntament rep una subvenció i podria començar a construir-se aquest any


  • Comparteix:

Els terrenys on anirà el nou consistori es troben a la Rambla del Celler

Els terrenys on anirà el nou consistori es troben a la Rambla del Celler

El Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya pels anys 2004-2007 contempla, de moment, una subvenció de 537.000 euros destinada a finançar tres projectes a Sant Cugat. Les obres del nou Ajuntament, la vianantització de la plaça Lluís Millet i el carrer Valldoreix, i la rehabilització de les escales Tarruell són les actuacions subvencionades. A més, la conselleria de Governació destinarà a l'EMD de Valldoreix 255.000 euros per la construcció d'un nou edifici cultural.

El pla quatriannual d'obres i serveis de Catalunya, presentat pel departament de Governació de la Generalitat, preveu destinar 200.000 euros a la tercera fase del pla de vianantització del centre, que afecta a la plaça Lluís Millet i al carrer Valldoreix. També atorga una subvenció de prop de 37.000 euros a la rehabilitació de les escales Tarruell, a La Floresta. Però la partida més abundant està destinada a la construcció de la nova seu de l'Ajuntament, que rebrà una aportació de 300.000 euros.

Aquesta subvenció podria obrir la porta a què el nou edifici del consistori comencés a fer-se realitat, si hi ha consens entre totes les forces polítiques, aquest mateix any. Així ho va afirmar l'alcalde, Lluís Recoder, durant el balanç del primer any de mandat.

Lluís Recoder

Si el PUOSC ens atorga la subvenció i tenim finançament, podríem començar a construir el nou ajuntament aquest mateix any. És un equipament necessari.


El Pla també ha concedit una aportació de més de 255.000 euros a l'EMD de Valldoreix per la construcció de la primera fase d'un nou edifici lúdic i cultural. La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, ha explicat que l'aportació podria servir, en principi, per finançar la nova centralitat que s'ubicarà a la nova seu de l'EMD i que acollirà, a banda de les oficines de l'administració, nous equipaments per a la ciutadania. Turu s'ha mostrat molt satisfeta per la subvenció, que servirà, ha dit, per compensar el dèficit d'infrastructures que pateix Valldoreix.

Montserrat Turu

La Generalitat ha entès que Valldoreix ha quedat endarrerit respecte a la resta de Sant Cugat en equipaments.


D'altra banda, el conseller de Governació, Joan Carretero, ha explicat que el PUOSC 2004-2007 prioritza els projectes dels municipis petits i mitjans, però s'ha compromès a 'compensar' les ciutats grans després del període d'al·legacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.