El PSC exigeix la votació dels acords del consell de districte


  • Comparteix:

Els representants de CiU s'abstenen i recorden el caràcter consultiu dels consells

Els representants de CiU s'abstenen i recorden el caràcter consultiu dels consells

El PSC ha forçat un canvi en la dinàmica dels Consells de Districte exigint la votació dels acords, tot i el caràcter merament consultiu dels Consells. El portaveu dels socialistes, Jordi Menéndez, creu que cal dinamitzar aquests organismes i dotar-los d'un mínim de competències de gestió per vehicular la participació dels veïns.

Durant la discussió per crear un grup de treball sobre la piscina de Mira-Sol, el portaveu del PSC ha exigit que es votés l'acord: un fet insòlit en els Consells de Districte, que només tenen caràcter consultiu i informatiu i on, des de feia anys, no es veien les mans alçades per votar cap resolució. Menéndez assegura que s'han de dinamitzar els Consells per afavorir la participació ciutadana:

Jordi Menéndez

Respecto el caràcter consultiu dels Consells, però a qualsevol orga col·legiat, les decisions es prenen amb una votació


Durant la votació, els dos representants de CiU han estat els únics membres de la mesa que s'han abstingut. El regidor de descentralització, Xavier Cortés, ha anunciat que farà el mateix en futures votacions, i recorda el caràcter consultiu d'aquests organismes:

Xavier Cortés

No dubtem de la legalitat de la votació; però ens hem abstingut perquè no es manipulin els sentiment de la gent, i perquè altres grups de treball no s'han votat


Menéndez ha afegit que, aprofitant la revisió que s'està fent del Reglament Orgànic Municipal (ROM), cal preveure noves formes per dinamitzar els Consells i fer-los realment participatius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.