L'Ajuntament fa una campanya de sensibilització per reduir el consum d'energia durant l'estiu


  • Comparteix:

Els consells es difondran durant 2 setmanes a través dels mitjans de comuinicació locals

Els consells es difondran durant 2 setmanes a través dels mitjans de comuinicació locals

Desconnectar tots els electrodomèstics, utilitzar els mitjans de transport públic o utilitzar els clàssics ventiladors enlloc d'aire condicionat són alguns dels consells de l'Ajuntament per estalviar energia durant aquestes vacances. Per sensibilitzar la població sobre aquest tema, el consistori ha preparat una campanya informativa que sortirà durant dues setmanes als mitjans de comunicació locals.

Les vacances d'estiu poden ser una època de fort consum energètic i també de contaminació. És per això que, aquest any, l'Ajuntament ha volgut fer una campanya de sensibilització per recordar als ciutadans alguns consells importants per estalviar energia i recursos.

Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, que ha afegit que si tots seguíssim aquestes recomanacions, gastaríem menys i afavoriríem l'entorn.

Eduard Pomar

Són recomanacions evidents però que moltes vegades no es segueixen i creiem que recordar-ho és important perquè podem incidir en la reducció de consum d'energia.


Entre d'altres consells, destaca la importància, si marxem de viatge, de desconnectar completament tots els aparells i d'apagar els llums i l'escalfador d'aigua. Per a Pomar, no és només una qüestió d'estalvi energètic sinó, també, de seguretat.

Eduard Pomar

No tan sols per l'estalvi d'energia sinó també per seguretat. Els aparells elèctrics sovint tenen una posició d'espera i no queden desconnectats totalment i consumeixen.


Les recomanacions incideixen també en la conveniència d'utilitzar transport públic per traslladar-nos durant les vacances, i en cas que ho fem amb vehicle privat, cal tenir el cotxe en bon estat i no sobrecarregar-lo.

També és important utilitzar recursos com les persianes i cortines per estalviar en aparells de refrigeració, i utilitzar en tot cas els clàssics ventiladors enlloc d'aparells d'aire condicionat. En cas d'anar d'excursió, també es recomana fer servir vaixella reutilitzable i compostable i no llençar productes tòxics o no biodegradables ni al bosc ni al mar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.