L'equip de govern vol que Promusa construeixi 1.050 habitatges públics d'aquí al 2007


  • Comparteix:

La meitat dels pisos seran de lloguer i s'incorporen noves modalitats

La meitat dels pisos seran de lloguer i s'incorporen noves modalitats

L'equip de govern ha presentat al consell d'administració de Promusa la programació d'habitatge públic pels anys 2003-2007, que inclou la construcció de 1.050 habitatges públics, la meitat dels quals seran de lloguer. La proposta, que compta amb un ampli consens de les forces polítiques del consistori, inclou noves modalitats de pisos protegits, com els habitatges de lloguer indefinit per a persones d'entre 23 i 60 anys. A més, es reservaran vivendes per a persones que viuen soles, per tal que l'oferta d'habitatge públic s'adapti a tots els perfils de la demanda.

El programa d'habitatge públic pels anys 2003-2007 inclou la construcció en quatre anys de 1.050 vivendes protegides, 527 de lloguer i 523 de venda. Aquesta xifra, sumada a les promocions que Promusa ha ofertat des del 1989, situa en 1.925 els habitatges que haurà construït l'empresa pública d'aquí al 2007.

Segons l'alcalde, Lluís Recoder, es tracta d'una quantitat 'satisfactòria', però no suficient mentre hi hagi sectors de població, com els joves, que tenen problemes per accedir a un habitatge.

Lluís Recoder

Abans d'acabar el mandat iniciarem la construcció de 1.050 habitatges públics. És una quantitat prou important, però mentre hi hagi demanda continuarem aquesta política.


Promusa oferirà pisos de lloguer per a tres sectors de població diferents. Els joves, entre 18 i 30 anys, podran accedir a un pis de lloguer per un termini de 5 anys, amb un preu que oscil·la entre els 151 i 170 euros al mes. També s'oferiran promocions de lloguer en règim general, destinades a persones d'entre 23 i 60 anys, amb contractes de 5 anys prorrogables i un preu d'entre 189 i 265 euros. Pel que fa a la gent gran, l'oferta de lloguer serà amb contracte indefinit i un preu d'entre 151 i 189 euros mensuals.

En l'apartat de venda, les promocions es dividiran en tres grups, en funció de les unitats familiars. Per garantir l'accés de tots els sectors de població a l'habitatge públic, Promusa oferirà pisos petits, d'entre 50 i 60 metres quadrats, per persones que viuen soles o en parella. També hi haurà vivendes de 70 o 80 metres per a famílies de fins a 5 membres i pisos més grans, de 90 metres quadrats, per a famílies nombroses.

Una de les prioritats en l'adjudicació de les noves promocions serà atendre les necessitats de sectors socials específics, com explica la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Les línies prioritàries, acordades amb l'Àrea de Polítiques Socials, són les famílies monoparentals i les que tinguin gent gran o discapacitats al seu càrrec.


L'adjudicació dels habitatges es farà a través de dues modalitats. Els pisos de lloguer per a joves i de lloguer en règim general per a una sola persona s'atorgaran per sorteig, mentre que la resta de promocions s'adjudicaran per barems.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.