Can Cortés és una les urbanitzacions catalanes amb més risc de patir un incendi forestal


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha posat en marxa un pla de prevenció contra els incendis

L'Ajuntament ha posat en marxa un pla de prevenció contra els incendis

Can Cortés és una de les 96 urbanitzacions que es troben en risc màxim d'incendi forestal, segons la Cambra de Parcel·listes de Catalunya. Des de l'Ajuntament, però, asseguren que el nombre d'urbanitzacions santcugatenques en perill és major, i aquest any ja s'han estat portant a terme algunes mesures de protecció.

La urbanització de Can Cortés és considerada per la Cambra de Parcel·listes de Catalunya com una de les 96 amb risc màxim d'incendi forestal. El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, considera, però, que totes les urbanitzacions situades a la serra de Collserola es troben en perill, perquè estan en zona forestal. Per prevenir els riscos, des de l'Ajuntament ja s'han portat a terme algunes actuacions.

Eduard Pomar

S'ha fet franjes de protecció a Mas Fortuny, Sol i Aire, al camí que va de Sant Cugat a Can Borrell, i de Can Borrell a la urbanització de Sol i Aire.


A més d'aquestes franges, s'han revisat els plans d'autoprotecció de les urbanitzacions de Mas Fortuny, Sol i Aire i la Colònia Montserrat, a més de les actuacions que es fan a través del conveni que l'Ajuntament va signar amb el consorci del Parc de Collserola.

Per Pomar, aquestes actuacions, que ja s'estan fent des de l'Ajuntament, les haurien de fer també els parcel·listes. Per altra banda, alguns veïns de Les Planes han explicat que un incendi en qualsevol punt d'aquest districte podria tenir conseqüències desastroses a causa de les dificultats per accedir a la zona. El tinent d'alcalde de Medi Ambient ha explicat el que s'ha de fer.

Eduard Pomar

S'ha de fer franjes de protecció i netejar el sotabosc, a més de comptar amb els voluntaris i els efectius de bombers.


El passat 4 de juny es va presentar l'actual dispositiu contra incendis, que va entrar en funcionament el 15 de juny i es perllongarà fins el 15 de setembre, data en la que acaba el període de màxim risc. El dispositiu compta amb una vigilància fixa al Parc d'Estiu de Can Ribes, a la carretera de la Rabassada, una brigada permanent del parc de bombers, vigilància per part del Consorci de Collserola, i el grup d'intervenció de l'Agrupació de Defensa Forestal, la policia local i protecció civil.

Recordem que prop del 40% de la superfície de Sant Cugat, unes 2.000 hectàrees, és zona forestal, la qual cosa augmenta el risc d'incendi a la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.