Sant Cugat opta a algun dels dos premis mediambientals que atorgarà la Diputació


  • Comparteix:

La Diputació de Barcelona ha creat dos premis per reconèixer la tasca mediambiental dels municipis de la demarcació. Les distincions va dirigides als Ajuntaments que hagin fomentat l'ús de les energies renovables i l'estalvi d'aigua, dos aspectes que, darrerament, s'han potenciat des de Sant Cugat.

Els municipis de la província de Barcelona que vetllin pel Medi Ambient podran optar als dos premis de 12.000 euros cada un que l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació ha creat. El primer reconeixerà la 'Millor iniciativa local en el terreny de l'eficiència i el foment de les energies renovables', i el segon la 'Millor iniciativa per l'estalvi d'aigua', totes dues en l'any 2004. En totes dues categories hi ha un accèssit de 6.000 euros.

La nostra ciutat opta a aconseguir algun d'aquests premis, ja que recentment ha tirat endavant diversos projectes relacionats amb les energies renovables i l'estalvi d'aigua.

Aquest any s'ha col·locat una instal·lació d'energia solar tèrmica a l'IES Leonardo da Vinci que ha costat prop de 18.000 euros a l'Ajuntament. Aquest, però, no és l'únic centre educatiu que disposa d'aquest sistema d'abastiment d'energia, ja que l'any passat també el van adoptar el CEIP Pins del Vallès, l'IES Angeleta Ferrer, i d'altres centres ubicats a Sant Cugat com el CAR, el Centre Esportiu Coll Favà i l'Escorxador Municipal.

Des d'aquest any, a més, l'Ajuntament subvenciona també les activitats i els projectes que fomenten la protecció ambiental, seguint les directrius marcades al Pla d'Acció de l'Agenda 21. Les ajudes sumen un total de 6.000 euros.

A banda d'aquestes subvencions, que s'atorguen per primer any, es seguirà subvencionant la instal·lació als habitatges de sistemes d'estalvi d'aigua o d'aprofitament d'energia solar. En el primer cas, es concedirà una ajuda fixa de 1.200 euros per instal·lació, fins a un màxim del 50% del cost total d'execució. Pel que fa als sistemes d'aprofitament de l'energia solar, les subvencions van des dels 500 euros fins els 1.500, en funció del tipus d'instal·lació.

Si es rebés algun dels dos premis que convoca la Diputació, no serien el primer reconeixement en matèria mediambiental de la nostra ciutat, ja que l'any passat l'Ajuntament va rebre un dels set premis convocats per la Fundació Fòrum Ambiental per la seva campanya de foment d'estalvi d'aigua potable.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.