La gent gran ja pot sol·licitar un dels 20 pisos de lloguer protegit de la plaça Lluís Millet


  • Comparteix:

L'objectiu és facilitar a la gent gran  l'accés a una vivenda de lloguer

L'objectiu és facilitar a la gent gran l'accés a una vivenda de lloguer

Promusa ha obert el termini per sol·licitar un dels 20 habitatges de lloguer per a la gent gran de la plaça Lluís Millet. Fins el proper 15 d'octubre, els interessats poden informar-se i entregar la documentació requerida a la seu de l'empresa municipal d'habitatge o a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament i dels districtes.

Per accedir a un dels 20 habitatges de lloguer per a la gent gran, cal ser major de 60 anys, estar empadronat al municipi des de fa 10 anys i no ser propietari ni usufructuari de cap habitatge. A més, els sol·licitants hauran d'acreditar que la unitat familiar sigui d'un màxim de dos membres, i tingui uns ingressos entre 1 i 3,5 vegades el Salari Mínim Interprofessional.

Els pisos van dirigits a la gent gran que gaudeixin d'unes condicions personals que garanteixin que pot portar una vida autònoma, segons els barems que marca el departament de Benestar i Família. En cas que el sol·licitant tingui al seu càrrec un familiar discapacitat, el barem de l'edat es rebaixa i podrà ser inferior als 60 anys.

Els 20 habitatges de lloguer tenen entre 47 i 61 metres quadrats i disposen de menjador amb la cuina incorporada, un dormitori doble, un bany complet i terrassa. Quatre dels vint habitatges estan totalment adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, que formaran part d'una llista independent de sol·licitants. Els setze restants disposen d'elements que faciliten la mobilitat, com ara dutxes baixes, persianes amb torn i portes de 80 centímetres d'amplada.

De manera orientativa, es preveu que el preu del lloguer mensual dels habitatges, per l'any 2005, se situï entre els 210 i els 250 euros.

Promusa aprovarà la primera quinzena de desembre la llista d'admesos i exclosos per aquesta promoció. Després, al gener del 2005, s'obrirà un període de reclamacions, i un mes després, els adjudicataris definitius escolliran els habitatges, segons l'ordre de l'adjudicació.

Els contractes tindran una durada indefinida, sempre que els titulars segueixin complint els requisits d'ingressos i autonomia personal.

Aquesta és la primera promoció pública de lloguer per a la gent gran que es fa a Sant Cugat, però Promusa ja preveu construir 18 habitatges més d'aquest tipus a la plaça d'en Coll.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.