El centre d'acollida d'animals de Sant Cugat es podria començar a construir l'any vinent


  • Comparteix:

L'equip de govern està estudiant la possible ubicació

L'equip de govern està estudiant la possible ubicació

Sant Cugat comptarà, abans del 2007, amb un centre municipal d'acollida d'animals abandonats. La intenció de l'Àrea de Medi Ambient és començar a construir aquest equipament l'any vinent, amb l'objectiu d'anticipar-se a la normativa que prohibirà, d'aquí a 3 anys, el sacrifici dels animals abandonats a la via pública.

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha avançat que l'Ajuntament està buscant en aquests moments uns terrenys municipals on podria ubicar-se el futur refugi d'animals. Pomar s'ha mostrat confiat que el nou equipament es podrà començar a construir a finals de l'any que ve, amb l'objectiu que entri en funcionament abans del 2007.

Eduard Pomar

Ho volem fer abans del 2007, quan entrarà en vigor la nova llei de protecció d'animals. Podrem començar a construir-lo a finals del 2005.


La intenció de l'Àrea de Medi Ambient és que aquest centre d'acollida permeti descongestionar la Residència Canina de l'Arrabassada, i més en previsió de la normativa que, el 2007, prohibirà el sacrifici a les gosseres dels animals abandonats.

D'altra banda, el tinent d'alcalde de Medi Ambient ha anunciat que l'Ajuntament està en converses amb el departament de Benestar Social de la Generalitat per engegar un programa d'adopció d'animals abandonats per part de gent gran que viu sola. Eduard Pomar explica els beneficis que comporta el contacte amb els animals per a les persones que no tenen companyia.

Eduard Pomar

Està demostrat que el contacte amb animals comporta beneficis per a la gent gran que viu sola. Els animals poden suplir les mancances de companyia.


Entre els projectes que està estudiant l'Àrea de Medi Ambient destaca, també, la voluntat de reservar espais d'esbarjo per a gossos als parcs i jardins de la ciutat, i la intenció de crear una escola de socialització d'animals, destinada a ampliar la formació dels veterinaris de la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.