Sant Cugat se suma al contenciós contra l'Estat per la pèrdua de part de la Participació en els Ingressos de l'Estat


  • Comparteix:

El ple municipal aprova per unanimitat adherir-se al procés iniciat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona

El ple municipal aprova per unanimitat adherir-se al procés iniciat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona

L'Ajuntament de Sant Cugat s'ha adherit al contenciós-administratiu contra l'Estat que presentarà la mancomunitat de municipis de Barcelona pel perjudici que ha suposat la pèrdua dels ingressos provinents de la Participació en els Ingressos de l'Estat (PIE) que Sant Cugat rebia com a membre de l'extinta Corporació Metropolitana de Barcelona. Així ho han acordat per unanimitat totes les forces polítiques del consistori en el ple municipal ordinari del mes de desembre.

Fins aquest any, la transferència que feia l'Estat a Sant Cugat cada any en concepte de PIE es dividia en dos capítols diferents: d'una banda, la transferència vinculada a la participació com a municipi individual, feta en funció de la població, i de l'altra, la participació com a municipi integrat a l'extinta Corporació Metropolitana de Barcelona. Un cop desaparegut aquest ens, l'Ajuntament de Sant Cugat ha deixat de percebre aquest any un milió d'euros en concepte de PIE, una pèrdua d'ingressos que no s'ha compensat.

És per això que Sant Cugat s'ha afegit al contenciós-administratiu contra l'Estat que interposaran conjuntament els municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, demanant la compensació d'aquesta pèrdua d'ingressos. Ho explica el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly.

Jordi Joly

Un cop vistos els dictàmens d'experts, ens sumem a la proposta de la mancomunitat de municipis de Barcelona per presentar un contenciós-administratiu contra l'Estat.


La proposta ha rebut el suport de totes les forces polítiques del consistori. Des del PSC, el regidor Pau Calsamíglia s'ha felicitat pel fet que Sant Cugat uneixi, per fi, els seus esforços amb la resta de municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona en la defensa conjunta dels seus drets.

Pau Calsamiglia

Estem satifsfets perquè, per una vegada, integrem els nostres esforços amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona per defensar els nostres drets conjuntament, deixant de banda els partidismes.


D'altra banda, des de l'equip de govern s'han anunciat altres accions per corregir la pèrdua d'ingressos provocada per la diferència entre el padró real de la nostra ciutat i les dades estadístiques de l'INE, que serveixen de base al càlcul de les transferències de l'Estat. A més, també s'ha anunciat la intenció de demanar a l'Estat l'augment de la compensació econòmica per la supressió de l'IAE i el retorn de l'IVA dels pressupostos municipals que va a parar a les arques estatals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.