El PP acusa l'equip de govern de 'plorar però no actuar' en la demanda de compensacions per la pèrdua de l'IAE


  • Comparteix:

Joly reconeix problemes tècnics a l'hora de reclamar la compensació però diu que ja s'han subsanat

Joly reconeix problemes tècnics a l'hora de reclamar la compensació però diu que ja s'han subsanat

El PP denuncia que l'equip de govern no ha tramitat correctament la reclamació a l'Estat de la compensació econòmica per la pèrdua d'ingressos després de la supressió de l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE). El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Jordi Joly, ha admès 'problemes tècnics' en la interpretació de la reforma de la Llei d'Hisendes Locals, però ha assegurat que els errors s'han corregit i que la reclamació de compensacions tirarà endavant.

El Partit Popular qualifica de 'preocupant' el fet que l'Ajuntament no hagi sol·licitat 'en temps i forma' l'augment de la compensació econòmica de l'Estat per la pèrdua dels ingressos provinents de l'IAE. Segons la portaveu popular, Berta Rodríguez, al Ministeri d'Economia no li consta que el nostre municipi hagi formalitzat aquesta petició, i per això acusa l'equip de govern de 'plorar molt' i no actuar en conseqüència.

Berta Rodríguez

A Sant Cugat sempre estem amb la llàgrima, dient que no ens arriben els diners de la supressió de l'IAE, quan en realitat no hem fet en temps i forma la sol·licitud.


De la seva banda, el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Jordi Joly, assegura que l'error sorgeix d'una mala interpretació tècnica del procediment que marca la reforma de la Llei d'Hisendes Locals. Joly ha explicat que el Ministeri d'Economia va enviar a Sant Cugat una quantitat addicional d'un milió d'euros, dins la transferència del PIE en concepte de compensació per la pèrdua de l'IAE. Una quantitat allunyada del diferencial real però que corresponia exactament amb els càlculs fets pels serveis tècnics de l'Ajuntament en base a la llei.

Per això, segons Joly, el consistori no va respondre formalment al Ministeri per confirmar la liquidació provisional d'aquesta quantitat, però aquest silenci s'interpreta, seguint al peu de la lletra el reglament, com que la quantitat rebuda no és correcta.

Jordi Joly

Aquí s'interpreta que la quantitat que ens comuniquen, si és correcta, no s'ha de dir res. Però interpretant al peu de la lletra el reglament, s'estableix que si no es diu res es dóna per entès que la transferència no era correcta.


Joly insisteix, però, que la quantitat rebuda provisionalment encara està lluny de la compensació total que ha de percebre l'Ajuntament per la pèrdua d'ingressos de l'IAE. De moment, però, el consistori ha contactat amb el Ministeri d'Hisenda per no perdre el milió d'euros que havia rebut de forma provisional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.