Els salaris de l'OAMCIC s'equipararan als de l'Ajuntament en quatre anys


  • Comparteix:

Els treballadors de l'OAMCIC disposen ja del primer conveni laboral que regula els drets del personal de l'emissora i de la productora multimèdia municipal. El document preveu equiparar els salaris de l'Organisme als de l'Ajuntament en quatre anys i convertir en fixes les places cobertes de forma estable per treballadors interins.

Per primera vegada, l'Organisme Autònom Municipal de Comunicació i Informació Ciutadana, l'OAMCIC, disposa d'un conveni col·lectiu pactat entre els seus representants sindicals i la direcció de l'Organisme i l'Ajuntament.

El conveni té una durada de quatre anys i defineix les diverses categories professionals, estableix retribucions pactades i un còmput de 1.677 hores anuals. A més, inclou les diferents modalitats d'horaris i regula els períodes de vacances i els permisos, entre d'altres qüestions.

Escoltem la regidora de Serveis Generals, Marta Subirà.

Marta Subirà

És un conveni adaptat a les necessitats de l'organisme i a la feina que el seu personal desenvolupa.


El conveni preveu equiparar en quatre anys els salaris dels treballadors de l'OAMCIC als de l'Ajuntament. D'entre les mesures previstes, també destaca el compromís de convocar en sis mesos les places que encara no estan cobertes per personal fix.

El portaveu del PSC, Salvador Gausa, ha elogiat el contingut del conveni, però ha subratllat que es podria haver dut a terme fa temps.

Salvador Gausa

Com a punt crític creiem que s'hagués pogut fer molt abans.


El portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Boix, també ha celebrat que finalment s'hagi dotat d'un marc laboral als treballadors de l'Organisme, però ha recordat que fa quatre anys, quan es va proposar de millorar el local de l'emissora, el tema ja estava sobre la taula.

Xavier Boix

Celebrem que després de quatre anys finalment els treballadors disposin de conveni.


El conveni ha estat aprovat pel ple municipal amb els vots a favor de CiU, ERC i ICV-EA, i les abstencions del PSC i del PP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.