L'Ajuntament reitera l'oferiment de finançar un terç de les obres de climatització del mercat de Torreblanca


  • Comparteix:

Josep Romero recorda que el consistori no està obligat a pagar, però assegura que vol arribar a un acord satisfactori

Josep Romero recorda que el consistori no està obligat a pagar, però assegura que vol arribar a un acord satisfactori

El regidor de Comerç, Josep Romero, ha recordat que l'Ajuntament va oferir fa uns mesos als paradistes del mercat de Torreblanca finançar una tercera part de les obres de climatització de l'equipament, tot i que legalment no hi està obligat. Romero ha respost així a les crítiques dels paradistes, que asseguren que el consistori es va comprometre fa sis anys a realitzar l'acondicionament tèrmic del mercat.

Davant les manifestacions dels paradistes del mercat de Torreblanca, lamentant que l'Ajuntament no financiï les obres d'acondicionament tèrmic i climàtic de les instal·lacions, el regidor de Comerç ha recordat que fa uns mesos l'Ajuntament va oferir-se a finançar una tercera part del cost, tot i que jurídicament no hi està obligat.

I és que una sentència del TSJC, dictada arrel d'un recurs interposat pels paradistes, estableix que el protocol d'intencions signat l'any 1999 només expressava 'la voluntat jurídica' del consistori d'assumir el cost de les obres, però no constitueix una obligació des del punt de vista jurídic. Malgrat això, l'equip de govern vol arribar a un acord satisfactori per a les dues parts, i per això reitera l'oferiment de finançar una tercera part de les obres. Josep Romero.

Josep Romero

Fa uns mesos ja vam oferir que l'Ajuntament subvencionés una tercera part del cost. Els paradistes volien que assumíssim el 100%, però el TSJC va establir que no hi estàvem obligats.


Romero ha expressat la voluntat de l'equip de govern d'acabar amb la situació de contenciosos dels paradistes i millorar les condicions dels mercats tant pels treballadors com pels clients. En aquest sentit, el regidor de Comerç ha recordat que l'Ajuntament va encarregar un estudi a l'empresa Barcelona Economia, que proposa un disseny de la instal·lació de climatització del mercat de Torreblanca, valorat en 500.000 euros.

A més, Romero s'ha compromès a demanar una subvenció a la Generalitat per ajudar a finançar el cost total de les obres.

Josep Romero

La subvenció de la Generalitat la podem demanar tant els paradistes com l'Ajuntament. Ja buscarem la millor manera. La qüestió és que arribin els diners, i si els hem de demanar conjuntament no hi ha cap problema.


Romero s'ha mostrat 'sorprès' per les crítiques dels paradistes i ha expressat la seva esperança que es pugui arribar a un acord entre les dues parts el més aviat possible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.