L'alternativa a l'abocador de Coll Cardús es fa esperar encara uns mesos més


  • Comparteix:

Una delegació de representants municipals de la comarca ha visitat les instal·lacions de Vacarisses

Una delegació de representants municipals de la comarca ha visitat les instal·lacions de Vacarisses

El pla d'actuació per trobar una alternativa a l'abocador de Coll Cardús, que ha de tancar les seves portes en breu, estarà enllestit en els propers mesos. Així ho ha indicat el tinent d'alcalde de Serveis Territorial, Joan Recasens, després de participar en una visita a les instal·lacions de Vacarisses, amb una delegació de responsables municipals de la comarca.

El tinent d’alcalde de Serveis Territorials, Joan Recasens, ha explicat que les possibles alternatives per solucionar el problema de saturació de residus que pateix l'abocador de Coll Cardús ja estan en vies d'estudi. La voluntat dels responsables municipals de la comarca, que han participat en una visita a les instal·lacions de l'abocador, és que en els propers mesos ja hi hagi un pla d'actuació enllestit, tenint en compte que actualment Coll Cardús es troba ja al límit de la seva capacitat. Escoltem Joan Recasens.

Joan Recasens

S’està treballant en buscar alternatives a aquesta instal.lació. La voluntat és que en els propers mesos hi hagi un pla d’actuació.


Recasens considera que l'estudi de les possibles alternatives és una tasca que han de dur a terme conjuntament diverses administracions, incloent-hi la Generalitat. D'altra banda, el tinent d'alcalde de Serveis Territorials també ha volgut recalcar que és responsabilitat de tots procurar que els abocadors no s'acabin saturant i potenciar la recollida de la brossa en origen.

En aquest sentit, Recasens ha explicat que un dels objectius de la visita a l'abocador de Coll Cardús era prendre consciència dels problemes que comporta una instal·lació com aquesta. L’escoltem.

Joan Recasens

L’objectiu de la visita va ser prendre consciència de què passa amb els residus que generem. Els recursos que malbaratem abocant-los ens suposen també malbaratar l'abocador.


Entre les possibles alternatives a l'abocador de Coll Cardús, el govern de la Generalitat aposta per construir més 'ecoparcs' al Vallès Occidental i Oriental que permetin tractar els residus un cop tanquin les instal·lacions de Vacarisses. En aquest sentit, el Pla Integral de Gestió de Residus de la conselleria de Medi Ambient recomana substituir els antics abocadors per plantes més sostenibles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.