L'Ajuntament organitza dos tallers participatius per redefinir amb consens el Pla de Ciutadania


  • Comparteix:

Les sessions de treball es faran divendres i dissabte al CEIP Joan Maragall

Les sessions de treball es faran divendres i dissabte al CEIP Joan Maragall

L'Ajuntament, a través de l'àmbit de Polítiques Socials, organitzarà aquest divendres i dissabte uns tallers participatius per desenvolupar els eixos estratègics del Pla de Ciutadania. El tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, s'ha compromès a aplicar les propostes que es consensuïn dins d'aquest procés participatiu i ha demanat la col·laboració i implicació de les entitats i col·lectius de la ciutat.

Dins la segona fase del Pla de Ciutadania, l'Ajuntament ha programat per aquest divendres i dissabte unes jornades de treball participatives per redefinir les polítiques municipals de gestió de la diversitat cultural. Amb aquest objectiu, s'ha seleccionat una mostra qualitativa de la població santcugatenca, composada per 60 perfils que pretenen abastar totes les franges d'edat, gènere, adscripció cultural i zona de residència, per tal que el conjunt de la ciutadania s'hi trobi representada.

Els participants en els tallers -procedents de tots els sectors implicats, com polítics, agents econòmics, professionals, representants d'entitats i ciutadans a títol individual- hauran de definir els eixos estratègics del Pla de Ciutadania, proposant programes i actuacions concretes i establint prioritats i calendaris. El tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, ha manifestat la seva voluntat que el procés sigui consensuat amb la societat civil i s'ha compromès a aplicar les propostes que sorgeixin d'aquest procés participatiu.

Toni Ramon

No volem ni podem fer-ho sols. Hi ha un doble compromís: el de l'equip de govern de consensuar i aplicar les propostes que sorgeixin, i el de les entitats i col·lectius, que han de treballar amb nosaltres i participar.


Els tallers, que es faran divendres i dissabte al CEIP Joan Maragall, estaran dinamitzats per membres de l'organització Desenvolupament Solidari, que aplicaran una metodologia participativa homologada per la Unió Europea que pretén que tots els participants puguin fer aportacions en peu d'igualtat. Ho ha explicat un dels dinamitzadors, Jordi Pasqual.

Jordi Pasqual

Es tracta de crear un clima de treball en igualtat de condicions. Intentem que pugui aportar tant un expert en economia que un veí. Tots els actors socials pot aportar la seva visió sobre quina ciutadania vol.


El tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, ha indicat que el pressupost municipal assignat al Pla de Ciutadania és prou obert com per poder finançar totes les propostes que es vagin consensuant amb la població santcugatenca, a mesura que es vagin calendaritzant i establint les prioritats d'actuació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.