La policia local ha incrementat la seva actuació i la presència als carrers de la ciutat durant el 2004


  • Comparteix:

L'alcalde reitera que sant Cugat té un índex de delinqüència baix respecte a d'altres municipis similars

L'alcalde reitera que sant Cugat té un índex de delinqüència baix respecte a d'altres municipis similars

'Sant Cugat destaca per el seu baix índex de delinqüència si es compara amb d'altres ciutats del mateix tamany'. Així s'ha expressat l'alcalde, Lluís Recoder, en la presentació pública de la memòria d'actuacions de la Policia Local l'any 2004. Entre d'altres coses, els agents de la policia local han dut a terme 92 detencions, han recuperat 122 vehicles robats, han detectat 130 incidents relacionats amb violència domèstica i han fet 1.280 serveis en contra de l’incivisme.

L'alcalde Lluís Recoder s'ha felicitat per el baix nivell de delinqüència que registra la nostra ciutat i ha volgut destacar la bona feina que desenvolupa la Policia Local pel que fa a la prevenció i actuació davant fets delictius. Lluís Recoder ha fet especial èmfasi en la continuació, durant l'any 2004, de la lluita contra l'incivisme, i l'aplicació de sancions de caràcter pedagògic. L'escoltem.

Lluís Recoder

Per Sant Cugat és molt important la lluita que s'està duent a terme contra l'incivisme, amb moltes actuacions i amb propostes novetoses com són l'aplicació de sancions de caràcter educatiu


L'alcalde també ha volgut fer esment de l'alt grau de compromís d'aquest cos, que realitza, diu, competències que no li pertoquen davant l'escassetat de personal de la policia estatal. Una escassetat de plantilla que repercuteix en la policia local i que s'espera poder solucionar amb l'arribada dels Mossos d'Esquadra el novembre de 2006.

De la seva banda, el tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Jaume Tubau, ha volgut destacar la tasca que fa el cos local per garantir una major qualitat de vida pels ciutadans de Sant Cugat i ha incidit en la major eficàcia i presència de la policia als carrers. Jaume Tubau.

Jaume Tubau

Aquests resultats, diferents dels del 2003, es deuen a un major eficàcia de la policia i a una major presència als carrers. De cap manera vol dir que l'inseguretat ha augmentat


Segons la memòria corresponent al 2004, a policia local ha efectuat un total de 92 detencions durant aquest any passat, la majoria al centre de la ciutat. També durant el 2004, s'han recuperat 122 vehicles robats, s'han identificat i denunciat 130 joves que realitzaven actes vandàlics o pintades i s'han fet 41 denuncies a propietaris de motos i ciclomotors per sobrepassar els decibels permesos.

Pel que fa als accidents de trànsit, s'han reduït a la meitat el nombre d'accidents mortals respecte l'any 2003, passant de sis a tres, així com també els accidents amb ferits, mentre que el nombre d'accidents sense ferits s'ha incrementat lleugerament, passant de 509 a 555. A més, els agents policials també han efectuat més de 1.000 controls d'alcoholèmia i han tramitat més de 30.000 denúncies municipals per infraccions de circulació.

L'acció policial ha permès també detectar 130 incidents relacionats amb la violència de gènere, que han donat peu a 53 denúncies interposades per dones als jutjats, 45 ordres d'allunyament i 256 serveis personalitzats de protecció. D'altra banda, també s'han decomissat més de 3.000 CD's i DVD's i s'han detingut 9 venedors de l'anomenat 'Top Manta', entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.