L'Ajuntament diu que Fecsa-Endesa és la responsable de l'aturada de les obres de l'IES Sant Cugat


  • Comparteix:

L'Àrea de Territori recorda que l'Ajuntament va executar les obres del nou traçat del cable d'alta tensió el passat 2 de febrer

L'Àrea de Territori recorda que l'Ajuntament va executar les obres del nou traçat del cable d'alta tensió el passat 2 de febrer

L'Ajuntament ha volgut aclarir, a través d'un comunicat de l'Àrea de Territori, que la responsabilitat de la nova aturada en les obres de l'IES Sant Cugat és de la companyia Fecsa-Endesa, que encara no ha executat el trasllat d'un cable d'alta tensió que interfereix en els treballs de construcció del gimnàs d'aquest institut. Des del consistori recorden que la seva part de responsabilitat, que consistia en realitzar l'obra del nou traçat del cable, es va executar el passat 2 de febrer, i que ara falta que la companyia elèctrica compleixi amb la responsabilitat.

L'Ajuntament, a través de l'Àrea de Territori, aclareix que la part de responsabilitat que pertany al consistori es va executar el passat 2 de febrer, quan es va realitzar l'obra del nou traçat del cable i es va presentar tota la documentació tècnica a Fecsa-Endesa per poder anul·lar el servei de l'antiga línia i posar en servei la nova.

Territori assegura que aquestes obres no es van poder fer abans, perquè les obres de construcció de l'IES estaven aturades i sense presència del constructor ni els tècnics. Per tant, segons fonts municipals, es corria el risc de realitzar l'obra de forma irregular en relació als nous límits del solar de l'IES.

Els serveis tècnics de l'Ajuntament es van personar a l'obra simultàniament al reinici dels treballs de construcció de l'institut, que es van reiniciar a principis de l'any passat. Va ser aleshores quan es van començar les obres del nou traçat del cable, que van finalitzar el 2 de febrer.

Per això, des de Territori asseguren que ara falta que Fecsa-Endesa compleixi amb la seva responsabilitat de posar en servei el nou cable. La sol·licitud de l'Ajuntament a la companyia elèctrica és del 9 de setembre del 2004, però Fecsa-Endesa no va demanar l'autorització de l'Agència Catalana de l'Aigua -necessària per creuar un tram del Torrent de Ferrussons- fins l'11 de febrer d'aquest any, és a dir, després que l'Ajuntament va acabar l'obra i va sol·licitar la posada en marxa del servei.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.