La renovació del conveni econòmic entre Sant Cugat i Valldoreix es debat avui al ple


  • Comparteix:

L'Àrea de Territori portarà a aprovació el projecte de l'edifici Mira-sol Centre, i els grups municipals presentaran una desena de mocions

L'Àrea de Territori portarà a aprovació el projecte de l'edifici Mira-sol Centre, i els grups municipals presentaran una desena de mocions

El ple municipal debatrà avui, després de mesos de negociacions, la proposta de modificació del conveni econòmic entre l'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix. El plenari també es pronunciarà sobre el projecte de construcció de l'edifici Mira-sol Centre, que acollirà habitatges municipals, un mercat i oficines. A més, els grups municipals presentaran diverses mocions, demanant, entre d'altres coses, la supressió del peatge del Túnels de Vallvidrera per als santcugatencs, la construcció d'una piscina municipal a Mira-sol, la declaració de Collserola com a parc natural i la creació d'un jutjat de primera instància a Sant Cugat.

Després de prop d'un any de negociacions entre els titulars d'Economia de l'Ajuntament i l'EMD, el ple municipal debatrà avui, finalment, la 'proposta d'acord de novació o modificació, mitjançant inici de denúncia', del conveni econòmic vigent entre Sant Cugat i Valldoreix.

A més, el ple d'aquest vespre abordarà un total de 12 propostes de l'Àrea de Territori, entre les quals destaca l'aprovació del projecte d'obra ordinària per a la construcció de l'edifici Mira-sol Centre, que s'ubicarà al costat de l'estació dels FGC d'aquest districte i acollirà habitatges municipals, un aparcament soterrat, un mercat, un equipament cultural i oficines.

D'altra banda, els grups municipals presentaran una desena de mocions sobre diferents qüestions. El PP proposarà la supressió del peatge dels Túnels de Vallvidrera per als residents a Sant Cugat i sol·licitarà que es demani a l'Estat i la Generalitat més recursos per atendre les noves necessitats generades per la immigració.

ICV-EA proposarà que el ple sol·liciti la declaració de Collserola com a parc natural i plantejarà la necessitat que tots els grups municipals puguin participar als òrgans de govern dels Organismes Autònoms de l'Ajuntament. A més, conjuntament amb el PSC, els ecosocialistes presentaran una moció sobre la construcció d'una piscina municipal coberta a Mira-sol.

ERC portarà a aprovació del ple una moció sobre el Dia Internacional de les Dones per a la Pau i el Desarmament.

El PSC, de la seva banda, proposarà l'ampliació del servei d'autobús per connectar la ciutat amb l'estació de Renfe a Coll Favà, la millora de les instal·lacions i el personal de l'Arxiu Municipal, i la creació d'una línia de subvencions que cobreixin les despeses originades per les intervencions arqueològiques de promotors privats.

Finalment, CiU demanarà que el ple sol·liciti la creació d'un jutjat de primera instància i instrucció a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.