Tots els partits coincideixen que cal fer una piscina a Mira-sol però no s'aconsegueix un acord per concretar-ne la ubicació


  • Comparteix:

ERC diu que la voluntat és fer-la a l'actual barri de Mira-sol però l'equip de govenr no accepta incloure a la proposta el terme 'barri històric' com demana l'oposició

ERC diu que la voluntat és fer-la a l'actual barri de Mira-sol però l'equip de govenr no accepta incloure a la proposta el terme 'barri històric' com demana l'oposició

Les discrepàncies sobre la ubicació de la futura piscina de Mira-sol, que des de fa anys reclamen els veïns, han impedit assolir un acord de ple sobre aquest equipament. PSC, ICV-EUiA i PP demanen que la piscina es faci al 'barri històric' de Mira-sol, al costat del Casal de Cultura o del CEIP Catalunya. Des de l'equip de govern però, ERC ha manifestat la voluntat que l'equipament vagi a l'actual districte i no al nou barri del Turó de Can Matas, però no han acceptat concretar més aquest emplaçament.

Tots els grups amb representació al consistori han coincidit a destacar la necessitat de fer una piscina a Mira-sol, i donar resposta així a una reivindicació històrica dels veïns d'aquest districte. Així s'ha posat de manifest durant el ple d'aquest mes de maig, amb una moció conjunta de PSC i ICV-EUiA, i una moció alternativa de l'equip de govern, totes dues a favor de fer una piscina coberta en aquest districte.

Les discrepàncies han arribat però a l'hora de concretar l'emplaçament on s'haurà d'ubicar aquest equipament. PSC, ICV-EUiA i també el PP, consideren que la piscina s'ha de fer a la zona de centralitat de Mira-sol, és a dir, a l'entorn del Casal Cultural o del CEIP Catalunya, i en cap cas a la nova zona de creixement del Turó de Can Matas. Escoltem el regidor ecosocialista, Xavier Boix.

Xavier Boix

Jo crec que ens hem de comprometre que la piscina coberta de Mira-sol es faci on sempre s'ha demanat que es faci, i no és perquè és una reivindicació històrica sinó perquè té lògica.


Des de l'equip de govern, el tinent d'alcalde de Medi Ambient, el republicà Eduard Pomar, ha assegurat que hi ha una voluntat manifesta de fer aquesta piscina coberta, i que hi hagi ja una partida pressupostària de cara a l'any vinent. Pomar també ha dit, tal i com ha manifestat sempre la seva formació, que aquest equipament s'ha de construir a l'actual districte de Mira-sol.

Eduard Pomar

Quan parlem de Mira-sol estem parlant l'actual Mira-sol, del barri, i no del Turó de Can Matas. Això és el que diu la moció, però el lloc s'ha de determinar i crec que hi ha una comissió de treball per dir on i com s'ha de fer.


Tot i això, l'equip de govern ha rebutjat incloure una esmena 'in voce' a la seva moció, incloent el terme 'barri històric' de Mira-sol per concretar el futur emplaçament de la piscina. Davant d'això, PSC i ICV-EUiA han decidit retirar la seva moció, fet que ha impedit votar la moció alternativa de l'equip de govern.

D'aquesta manera, la discussió sobre la futura piscina de Mira-sol ha quedat en un debat sense acords, on totes les formacions han manifestat la necessitat de fer aquesta piscina però no s'ha concretar on s'haurà de construir. I és que segons l'alcalde, Lluís Recoder, 'això s'haurà de veure' i estudiar quina és la millor opció en funció dels equipaments necessaris a la zona.

D'altra banda, des de l'equip de govern si que s'ha volgut deixar clara la intenció pel que fa a la possible construcció d'una benzinera en aquest districte. Eduard Pomar ha explicat que, tot i que un particular hagi demanat una llicència, això no vol dir que hi hagi una voluntat de l'Ajuntament de tirar endavant aquest projecte. El tinent d'alcalde de Medi Ambient ha volgut deixar clar que 'piscina al barri de Mira-sol, sí, benzinera no'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.