El servei d'autobusos comptarà amb 3 nous vehicles i ampliarà les línies i els horaris


  • Comparteix:

L'objectiu és acostar el servei als ciutadans per tal que facin servir el trasnport públic en detriment del vehicle privat

L'objectiu és acostar el servei als ciutadans per tal que facin servir el trasnport públic en detriment del vehicle privat

A partir d'aquest dimecres, 1 de juny, entren en funcionament 3 nous vehicles que donaran servei a les línies 1, 2 i 3 del transport públic urbà. D'aquesta manera, s'ampliaran aquestes línies, donant servei a nous sectors com Can Cabassa, l'Eixample Sud o l'estació de Renfe de Coll Favà, i està previst fer també una ampliació dels horaris, sobretot en cap de setmana, sense modificar les freqüències de pas existents.

L'objectiu de l'equip de govern és anar millorant el transport públic urbà per tal d'adaptar-lo, cada vegada més, a les necessitats dels usuaris i aconseguir així un increment de l'ús del transport públic en detriment del vehicle privat.

Així ho ha explicat l'alcalde, Lluís Recoder, que ha destacat l'important esforç que fa l'Ajuntament per anar millorant, dia a dia, un servei que considera 'fonamental'.

Lluís Recoder

Hem fet un esforç molt considerable per poder millorar un servei públic fonamental, que li donem molta importància, i que ha d'animar a que cada vegada més gent deixi el cotxe a casa.


Amb aquesta voluntat, a partir de dimecres entraran en funcionament 3 nous autobusos, 2 dels quals donaran servei a la línia I de Mira-sol i a la línia II del nucli urbà, que a partir d'ara disposaran d'un nou vehicle cada una, mentre que el tercer servirà per substituir l'actual microbús de la línia III, que fa el recorregut de les Planes i la Floresta.

També s'ha previst una ampliació de les línies i de les parades però sense modificar la freqüència de pas. D'aquesta manera, la Línia I de Mira-sol arribarà ara fins a Can Cabassa i comptarà amb 2 noves parades. La Línia II del nucli urbà disposarà de 6 noves parades i arribarà a l'estació de Renfe de Coll Favà i també a la zona més alta de l'Eixample Sud. Pel que fa a la línia III, el recorregut no es modificarà però s'afegiran 3 parades noves per escurçar el trajecte entre una i altra.

Per últim, també s'ampliaran els horaris del servei, sobretot en cap de setmana, per tal de donar resposta a la necessitats dels usuaris, espacialment de la gent gran. Cristina Paraira, regidora de Serveis Urbans.

Cristina Paraira

Fem una petita ampliació d'horaris, en les línies I, II i III. Sobretot hem ampliat l'horari del cap de setmana, ja que és un servei molt utilitzat per la gent gran del municipi.


La compra dels 3 nous vehicles ha suposat una inversió de 445.000 euros a amortitzar durant els propers 10 anys. Amb aquestes incorporacions, la flota d'autobusos per al transport públic urbà de la ciutat és actualment de 12 vehicles, 9 d'ells en servei i 3 més de reserva.

L'alcalde ha afegit que, un cop fetes aquestes millores, cal començar a pensar també en cobrir, en un futur, els barris de nou creixement i alguns sectors on encara no arriba l'autobús municipal, però ha remarcat que aquests són temes que cal estudiar amb molt deteniment perquè en alguns casos, i donada la gran dispersió territorial del municipi, és difícil assumir els costos en relació al nombre d'habitants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.