Els membres dimissionaris del consell assessor de l'Agenda 21 condicionen el seu retorn a la protecció de tot Can Busquets


  • Comparteix:

Els 4 assessors asseguren però que continuen seguint de prop el procés i el seu desenvolupament

Els 4 assessors asseguren però que continuen seguint de prop el procés i el seu desenvolupament

Els membres dimissionaris del consell assessor de l'Agenda 21 Local asseguren que, per ara no es plantegen reincorporar-se a aquest consell i que una condició necessària per fer-ho passaria per garantir la preservació integra del sector de Can Busquets. En aquest sentit, els 4 antics assessors han manifestat la seva esperança que la Generalitat encara pugui rectificar la modificació del PGM a la Floresta pel que fa a la urbanització parcial d'aquesta zona.

Després de presentar la dimissió com a protesta per l'aprovació al ple de la modificació del PGM de la Floresta que inclou la urbanització parcial de Can Busquets, els membres dimissionaris del consell assessor de l'Agenda 21 Local han fet una valoració positiva de les converses mantingudes amb el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, però han dit que, de moment, no es plantegen tornar a integrar-se en aquest consell.

Per a Manel Sànchez, un dels integrants del consell, aquest no és un tema que s'hagi de debatre en aquests moments, ja que l'important, ha dit, és tirar endavant el projecte i mirar també de reconduir el tema de Can Busquets per garantir-ne la total preservació, una condició necessària per reintegrar-se al consell assessor. En aquest sentit, s'ha mostrat optimista que la Generalitat pugui fer un pas enrera pel que fa a la possible urbanització parcial d'aquest sector, però sense perjudicar d'altres interessos com la legalització de les cases fora d'ordenació.

Manel Sànchez

No crec que sigui una opció que nosaltres entrem o no entrem. Un altre dels temes és Can Busquets, que encara hi ha un punt d'esperança que es pugui fer un pas enrera des de la Generalitat.


Els antics membres del consell assessor de l'Agenda 21 Local han remarcat també la importància de continuar treballant en les diferents propostes d'aquest projecte, que s'ha d'anar desenvolupant a llarg termini amb l'objectiu de millorar la ciutat. És per això que han assegurat que ells continuen vetllant pel projecte i demanen a l'equip de govern però també a la resta de partits polítics, que també se'l facin seu i s'impliquin en el procés perquè es converteixi en una realitat.

Manel Sànchez

Penso que els partits polítics s'han de fer seva aquesta Agenda 21 i que no l'han de veure com una cosa mal portada sinó tot el contrari, ja que tots plegats vam treballar per poder fer una cosa positiva per a tots.


Recordem que des de l'equip de govern, el tinent d'alcalde de Medi Ambient ha manifestat la voluntat de poder dur el pla d'acció de l'Agenda 21 Local al ple del mes de juliol, com a molt tard, i poder constituir ja al mes de setembre la comissió de seguiment que ha de vetllar pel correcte compliment del projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.