Sant Cugat proposa ubicar l'hospital de referència en uns terrenys de l'Incasòl prop de l'HGC


  • Comparteix:

La proposta, que ja s'ha fet arribar a Rubí, compleix amb els requisits del departament de Salut, segons Recoder

La proposta, que ja s'ha fet arribar a Rubí, compleix amb els requisits del departament de Salut, segons Recoder

L'Ajuntament de Sant Cugat ha trobat uns terrenys a prop de l'estació de l'Hospital General de Catalunya dels FGC, propietat de l'Incasòl, on podria ubicar-se el futur hospital de referència que ha de donar servei a la nostra ciutat, Rubí i Castellbisbal. La proposta, que ja s'ha fet arribar a l'Ajuntament de Rubí, compleix amb els requisits de superfície establerts per la conselleria de Salut i situa l'equipament en un emplaçament ben connectat i equidistant entre Sant Cugat i Rubí.

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha explicat que el consistori ja ha localitzat uns terrenys, propietat de l'Incasòl, que podrien acollir el futur hospital de referència anunciat pel departament de Salut de la Generalitat, que donarà servei als 150.000 habitants que viuen a la conurbació formada per la nostra ciutat, Rubí i Castellbisbal.

En concret, es tracta d'una pastilla de terreny que compleix els requisits de superfície fixats per la conselleria de Salut i que està en una ubicació equidistant entre Sant Cugat i Rubí, a prop de l'estació dels FGC de l'Hospital General de Catalunya, al terme municipal de Sant Cugat, i de l'estació de Renfe a Rubí. Escoltem l'alcalde, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Hem trobat un terreny equidistant entre Sant Cugat i Rubí, a la vora de l'estació de l'HGC dels FGC i de la de Renfe a Rubí. A més, és un terreny públic, propietat de l'Incasòl. És una bona proposta, que ja hem fet arribar a Rubí.


Les declaracions de Lluís Recoder arriben després que l'alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, hagi demanat rapidesa i consens a Sant Cugat i Castellbisbal per trobar un emplaçament per al futur hospital. Sobre la proposta de la nostra ciutat, Garcia ha dit que construir aquest equipament en uns terrenys que no són de titularitat municipal podria implicar un sobrecost i un entrebanc urbanístic que retardaria l'execució de les obres. Lluís Recoder ha assegurat, però, que mentre els terrenys siguin de titularitat pública, és indiferent de quina administració depenguin.

L'alcaldessa de la ciutat veïna ha explicat, a més, que fa 10 dies Rubí va presentar a la Generalitat la proposta d'ubicar l'hospital ens uns terrenys municipals de com a mínim 20.000 metres quadrats, una oferta que, segons Garcia, suposa 'una cessió gratuïta a la Generalitat sense sobrecostos ni problemes afegits'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.