L'alcalde demana als santcugatencs que extremin les mesures d'estalvi d'aigua per fer front a la sequera


  • Comparteix:

Les restriccions en el consum domèstic podrien començar a finals d'octubre si no plou de forma continuada

Les restriccions en el consum domèstic podrien començar a finals d'octubre si no plou de forma continuada

L'alcalde ha fet una crida als santcugatencs perquè extremin les mesures d'estalvi d'aigua davant la sequera que pateix Catalunya i l'escassetat d'aigua de les conques que abasten el nostre municipi. En un ban signat aquest dimarts, Lluís Recoder demana la col·laboració de la ciutadania per reduir al màxim el consum d'aigua, especialment en les piscines i el reg de jardins. Si no plou de forma continuada en les properes setmanes, el consum domèstic a Sant Cugat podria començar a patir restriccions a finals d'octubre.

Si els nivells de les conques del Ter i el Llobregat, que abasteixen la nostra ciutat, continuen disminuint per l'absència de pluges en les properes setmanes, Sant Cugat haurà de fer front a una 'situació crítica' que podria comportar restriccions en el subministrament d'aigua d'ús domèstic. Aquest risc ha portat l'alcalde a signar un ban, que es distribuirà massivament per la ciutat, demanant a la ciutadania que prengui consciència de la gravetat del problema i extremi les mesures d'estalvi d'aigua, i més tenint en compte que a la nostra ciutat el consum d'aquest recurs supera la mitjana de Catalunya.

Lluís Recoder

Aquest ban fa una crida als residents a Sant Cugat per tal que extremin les mesures d'estalvi d'aigua. Si tothom es consciencia i es posa el xip de l'estalvi, pot fer moltes coses per gastar menys aigua.


En concret, es recomana revisar les instal·lacions d'aigua de les llars per evitar fuites i adoptar 'totes les mesures d'estalvi possibles', especialment en les piscines i el reg de jardins. L'Ajuntament oferirà informació sobre aquestes mesures, algunes d'elles tan simples i econòmiques com instal·lar airejadors a les sortides de les aixetes per disminuir la pressió.

En compliment d'un decret de la Generalitat, l'Àrea de Medi Ambient aplica, des de principis de juny, mesures d'estalvi en el reg dels parcs i jardins municipals que tenen com a objectiu reduir a la meitat la despesa d'aigua per aquests usos. Aquestes mesures s'intensificaran a partir d'ara, de manera que algunes zones verdes del municipi deixaran de ser regades, i s'augmentaran els controls i el seguiment conjunt amb les empreses concessionàries del manteniment dels parcs i jardins.

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, considera que la ciutadania ha de fer un 'canvi de mentalitat' i assumir que l'aigua és un 'bé escàs'.

Eduard Pomar

La situació de consum d'aigua que hem tingut fins ara, encara que plogui, l'haurem de canviar. Hem de canviar la mentalitat i considerar l'aigua un bé escàs. Ens ho haurem de pensar molt cada vegada que haguem de gastar aigua.


Tal com marca el Pla d'Acció de l'Agenda 21, l'objectiu del nostre municipi és reduir el consum d'aigua, d'aquí uns anys, fins els 150 litres per persona i dia. Actualment se'n consumeixen 211, una xifra que supera la mitjana dels municipis de la comarca i de tot Catalunya.

Si no plou de forma continuada en les properes setmanes, des de l'Àrea de Medi Ambient calculen que les restriccions en el consum domèstic podrien començar a finals del mes d'octubre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.