L'Ajuntament reclama a la Generalitat que millori el finançament dels ens locals


  • Comparteix:

La moció, d'ICV-EA, s'ha aprovat sense el suport de l'equip de govern

La moció, d'ICV-EA, s'ha aprovat sense el suport de l'equip de govern

Llum verda a la proposta d'ICV-EA perquè l'Ajuntament concreti amb la Generalitat les competències que estan assumint els municipis sense rebre finançament de les administracions superiors. Els ecosocialistes reclamen que es garanteixi la compensació per les competències transferides, i que actualment representen gairebé una tercera part dels pressupostos municipals.

El ple ha aprovat, sense el suport de l'equip de govern, una moció per crear una comissió mixta Ajuntament-Generalitat que analitzi quins serveis assumeixen els municipis com a administració més pròxima al ciutadà, però sense tenir les competències legals ni les contraprestacions econòmiques. Ho explica el portaveu d'ICV-EA, Xavier Boix:

Xavier Boix

Ha de concretar les competències de suplència, i concretar els serveis que es transferiran als Ajuntaments


La moció ha rebut el suport de socialistes i populars, mentre Convergència i Unió hi ha votat en contra. Esquerra Republicana s'ha abstingut perquè considera prematur que es fixin aspectes que està definint el nou Estatut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.