L'Ajuntament engega un nou programa de civisme per acabar amb la brutícia, les pintades i el soroll a les nits


  • Comparteix:

'Estem d'acord? Sant Cugat Cívic, També és cosa teva' és el lema del nou programa de civisme que l'Ajuntament engegarà aquesta setmana i que se centrarà en combatre el vandalisme, el soroll a les nits, les pintades i la brutícia a les zones verdes. Des de l'Ajuntament han demanat la implicació de tots els ciutadans per aconseguir una ciutat més cívica i han recordat que l'incivisme suposa un cost de 80.000 euros anuals a la ciutat.

Sensibilitzar sobre la importància del civisme és el principal objectiu del nou programa d'Acció Cívica de l'Ajuntament de Sant Cugat. En aquesta ocasió, la voluntat del consistori és lluitar especialment contra accions incíviques com el vandalisme, el soroll a les nits, les pintades i la brutícia.

Per a l'alcalde de la ciutat, Lluís Recoder, cal recordar que, a Sant Cugat, la gent no només hi viu sinó que també conviu, i que per això és important que tothom respecti el seu entorn. En aquest sentit, l'alcalde ha afegit que per aconseguir una ciutat més humana i més cívica, cal una responsabilitat per part de tota la ciutadania i només de l'Administració pública.

Lluís Recoder

En una ciutat no només vivim sinó també hi convivim i la convivència implica el respecte amb els drets dels demés. No és només responsabilitat de l'Ajuntament sinó de tota la ciutadania.


De la seva banda, la regidora d'Acció Cívica, Marta Subirà, ha explicat que aquest programa no és una campanya publicitària. Per a Subirà, el tema del civisme no és una cosa que se solucioni en dos dies i és per això que es necessita una continuïtat en el temps.

Marta Subirà

Quan parlem de civisme també som conscients de que no estem parlant d'una cosa que es pot solucionar d'un dia per l'altre. Cal que el programa tingui continuitat en el temps.


Com a principals mesures, l'Ajuntament penjarà cartells per tota la ciutat i farà també una campanya informativa a través dels mitjans de comunicació. A banda, l'alcalde també ha anunciat que policies de paisà patrullaran per la ciutat amb l'objectiu de detectar i denunciar aquelles accions incíviques, i que l'àrea d'Economia i Hisenda agilitzarà els tràmits perquè es paguin les corresponents sancions.

Des de l'Ajuntament han recordat que la manca de civisme suposa un cost de més de 80.000 euros l'any, una quantitat equivalent al cost de construcció d'una escola bressol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.