Promusa farà per primera vegada habitatge públic en règim concertat


  • Comparteix:

El dia 24 d'octubre s'obre el termini per sol·licitar un dels 192 habitatges corresponents a la promoció del 2005

El dia 24 d'octubre s'obre el termini per sol·licitar un dels 192 habitatges corresponents a la promoció del 2005

L'empresa municipal Promusa té en construcció, en projecte o planificats un total de 1214 habitatges públics a la nostra ciutat. D'aquests, 844 seran de lloguer i 375 de venda. Per primera vegada, a més, es faran promocions de venda de règim concertat, permetent així l'accés a habitatge públic a persones que cobrin fins a 6,5 vegades el salari mínim interprofessional. El proper dia 24, s'obrirà el termini per sol·licitar un dels 192 pisos de venda corresponents a la promoció del 2005.

L'equip de govern municipal continua treballant amb l'objectiu de fer més d'un miler d'habitatges públics abans d'acabar el mandat. En aquest sentit, l'empresa municipal de l'habitatge ja té, en aquests moments, en marxa o planificats un total de 1214 pisos de promoció municipal.

D'aquesta manera, es preveu que quan tot això estigui acabat, el 8,5% dels ciutadans de Sant Cugat viuran en un habitatge públic. Així ho ha remarcat l'alcalde, Lluís Recoder, que ha afegit que aquest és el resultat d'una planificació i un esforç important per facilitar l'accés a la vivenda.

Lluís Recoder

Podem garantir sobradament l'acord entre CiU i ERC de posar a disposició dels sectors més necessitats d'habitatge de la ciutat, 1000 habitatges nous. I ho podem fer amb escreix


Dels 1214 pisos en projecte, la gran majoria, 844, seran en règim de lloguer. Més concretament, està previst fer-ne 439 de lloguer en règim general, 358 per a joves i 42 per a la gent gran.

Pel que fa a la venda, la previsió és de 375 pisos. A partir d'ara, a més, i com a novetat, es faran promocions de règim concertat, el que suposa que podran accedir-hi aquelles persones o famílies que cobrin fins a 6,5 vegades el salari mínim interprofessional, enlloc de fins a 5,5 vegades, com preveu e règim general. L'objectiu d'això, ha dit Recoder, és ampliar el ventall de persones que puguin accedir a una vivenda pública.

Lluís Recoder

Obrim el ventall de possibles adjudicataris per poder incloure gent que fins ara no podien accedir a l'habitatge de promoció pública però tampoc al mercat


Dels pisos de venda previstos, el proper 24 d'octubre s'obrirà el període per presentar sol·licituds per als 192 pisos de venda que es faran a Can Matas, La Guinardera i Vullpalleres, corresponents a la promoció del 2005, i dels quals 56 seran en règim concertat. Concretament, hi ha previstos 31 pisos al futur complex de Mira-sol Centre, 64 a Can Canyameres, 20 al carrer Pere Ferrer, 72 a la zona de Vullpalleres i 5 més al carrer Pere Calders.

També estan pendents de licitació les promocions de lloguer per a gent gran de la plaça d'en Coll o de l'antiga Caserna de Mira-sol, en el cas de lloguer per a joves.

Cal destacar també que, per primera vegada, la política d'habitatges públic de l'Ajuntament de Sant Cugat es donarà a conèixer a la fira Meeting Point de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.