L'Ajuntament destina aquest any 19.000 euros a subvencionar la rehabilitació de façanes


  • Comparteix:

La tinenta d'alcalde de Territori avança que el pressupost del 2006 inclou 150.000 euros per aquest tipus d'ajudes

La tinenta d'alcalde de Territori avança que el pressupost del 2006 inclou 150.000 euros per aquest tipus d'ajudes

L'Ajuntament ha destinat aquest any uns 19.000 euros en subvencions dins la campanya de millora de les façanes i les mitgeres de Sant Cugat, que es va iniciar el 2002. En l'exercici present, l'import total dels ajuts s'ha multiplicat per quatre respecte el període 2002-2004.

El programa, que té l'objectiu de recuperar el patrimoni de la ciutat i millorar estèticament l'entorn urbà del nucli de Sant Cugat, preveu la gratuïtat de l'impost i les taxes de la llicència d'obres, així com la d'ocupació de la via pública en totes les obres de rehabilitació de façanes i mitgeres. A més, l'Ajuntament subvenciona el 20% del pressupost de rehabilitació integral, fins a un màxim de 1.200 euros, i ofereix assessorament tècnic des de l'àrea de Territori. Per últim, es preveu un descompte del 10% en l'adquisició de pintures de la marca Procolor gràcies a un conveni que aquesta empresa va signar amb el consistori i que va servir per fixar la Carta de Color de la ciutat.

En total, aquest any s'han donat subvencions a 17 projectes, per un valor total de prop de 19.200 euros. Des de l'inici del programa de millora de les façanes i mitgeres de Sant Cugat, l'Ajuntament ha destinat prop de 250.000 euros a repartir ajudes per aquest concepte. En l'exercici present, l'import dels ajuts s'ha multiplicat per quatre en comparació al període 2002-2004.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha dit que el procés de vianantització del Pla del Centre és 'el punt d'inflexió' que està fent que les comunitats de propietaris es decideixin a millorar les seves façanes en tota l'àrea definida pel propi Pla del Centre. Conesa ha avançat que el pressupost municipal del 2006 inclou una partida de 150.000 euros destinada a la subvenció en el marc de la campanya 'Millorem les façanes i mitgeres de Sant Cugat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.