L'equip de govern rebutja la moció d'ICV que insta el consistori a dotar de transport escolar el CEIP L'Olivera


  • Comparteix:

La tinenta d'alcalde d'Educació recorda que és una competència de la Generalitat

La tinenta d'alcalde d'Educació recorda que és una competència de la Generalitat

El ple ha rebutjat, amb els vots en contra de l'equip de govern, una moció d'ICV-EA instant l'Ajuntament a solucionar les mancances del transport escolar, sobretot al CEIP l'Olivera. L'equip de govern s'ha posicionat en contra de la proposta i ha recordat que les competències en aquest tema són de la Generalitat.

Amb aquesta moció, ICV ha volgut posar de manifest les mancances que pateixen alguns centres educatius pel que fa al transport escolar, i en especial el CEIP L'Olivera, ubicat al nou barri de Vullpalleres. Els ecosocialistes consideren que les famílies que porten els fills a aquesta escola pateixen un greuge comparatiu, ja que no tenen autobús escolar gratuït mentre que d'altres escoles allunyades del centre com el CEIP Ferran i Clua, sí que el tenen.

Tot i reconèixer que no es tracta d'una competència municipal, el portaveu d'ICV, Xavier Boix, ha reclamat que ha de ser l'Ajuntament qui ha de garantir que els ciutadans rebin uns serveis en condicions d'equitat.

Xavier Boix

Som conscients que no és competència de l'Ajuntament però aquest ha de garantir que els ciutadans rebin els serveis en condicions d'equitat.


La proposta ha rebut el suport del PSC, que ha incorporat una esmena instant a trobar una solució provisional durant un parell d'anys, fins que el barri es pobli de nous veïns i siguin aquests els que vagin ocupant les places escolars que fins ara ocupen alumnes de fora del barri.

Des de l'equip de govern, la tinenta d'alcalde d'Educació, Àngels Solé, ha volgut deixar clar el compromís de CiU i de tot el consistori a favor de l'ensenyament públic i ha recalcat que l'Ajuntament ja fa molt més del que és obligatori. En aquest sentit, Solé ha recordat que l'escola L'Olivera compta amb una parada d'autobús municipal a 5 minuts del centre i ha subratllat que el transport escolar és una competència de la Generalitat.

Àngels Solé

Si cada vegada que una administració no exerceix la competència que té, ho he,m de fer nosaltres, no podríem desenvolupar les que si que tenim.


Pel que fa al PP, han votat a favor de la moció, adduint la situació atípica i d'aïllament del CEIP L'Olivera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.