El ple aprova amb els vots de l'equip de govern una nova nomenclatura per 7 vies urbanes


  • Comparteix:

Els grups de l'opsició denuncien una vegada més el funcionament de la comissió del nomenclàtor

Els grups de l'opsició denuncien una vegada més el funcionament de la comissió del nomenclàtor

L'equip de govern ha aprovat al ple d'aquest dilluns el canvi de nom de dos carrers de la ciutat i la nova designació de 5 espais del municipi. La proposta no ha comptat amb el suport dels grups de l'oposició que s'han abstingut de la votació i han manifestat la seva queixa respecte el funcionament de la comissió del nomenclàtor

El ple ha aprovat, amb els vots de l'equip de govern, el canvi de nom de 2 carrers i la nova designació de 5 espais del municipi que encara no tenien nom. A partir d'ara, el carrer i passatge Vista Alegre passarà a designar-se Miralluny i el carrer de Santa Clara i passatge de Sant Juli portaran el nom de carrer Manuel de Pedrolo. De la mateixa manera, l'espai de la cruïlla dels carrers Doctor Murillo i Domènech es nomenarà plaça dels Jocs Florals. L'espai que quedà davant del nou Ajuntament portarà el nom de plaça de La Vil·la.

A La Floresta la plaça de davant de l'estació dels FGC passarà a dir-se plaça de l'Estació de la Floresta i el conegut espai com Pla de les Sardanes rebrà formalment aquesta designació.

PSC, ICV i PP s'han abstingut en la votació com a mesura de pressió, ja que des del mes d'abril no participen de la comissió del nomenclàtor. En aquest sentit, el tinent d'alcalde de Presidència i Serveis Territorials, Joan Recasens, ha convidat als partits de l'oposició a tornar a la comissió del nomenclàtor per tal de treballar plegats.

Joan Recasens

Demanar als grups de l'oposició que reconsiderin la seva no presència a la comissió del nomenclàtor. Estaríem encantats que es tornessin a incorporar i que les seves aportacions serien molt tingudes en compte.


De la seva banda, els grups de l'oposició han coincidit en reiterar les seves queixes respecte el funcionament de la comissió del nomenclàtor i han demanat que els canvis s'acordin amb els veïns afectats i que s'informi en els plens dels consells de districte. Ho explica la regidora del PSC, Neus Sotomayor.

Neus Sotomayor

Afecta a la vida dels ciutadans. És un tema que crea incomoditats a les persones que hi viuen. És imprescindible el consens dels ciutadans i no em consta que s'hagi consultat al consell de districte o al grup de treball.


Recasens ha assegurat que els canvis i les noves designacions de carrers es van consultar i decidir amb els grups de treball de cultura dels districtes i que en alguns casos s'ha fet la modificació a petició dels mateixos veïns. De la seva banda, els grups de l'oposició consideren que no té validesa, ja que segons els representants dels partits de l'oposició els grups de treball dels districtes no tenen capacitat decisòria, tal com estableix el ROM.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.