L'Ajuntament inicia una campanya informativa per minimitzar l'abandó de voluminosos als contenidors de brossa


  • Comparteix:

L'Ajuntament està instal·lant aquests dies 52 banderoles informatives per intentar dissuadir els ciutadans que abandonen objectes voluminosos al costat dels contenidors. Aquesta mesura pretén acabar amb aquesta pràctica incívica, que sol multiplicar-se després de les festes de Nadal.

El consistori santcugatenc ha engegat una campanya informativa per intentar aturar les conductes incíviques d'alguns ciutadans que abandonen objectes voluminosos al costat dels contenidors d'escombraries. Aquesta pràctica està prohibida per les ordenances municipals, que especifiquen que cal fer ús del servei de recollida que l'Ajuntament posa a disposició dels contribuents, a través de la Fundació Engrunes.

En aquest sentit, des del passat 5 de gener, s'ha començat a instal·lar 52 banderoles informatives als fanals més propers a aquells contenidors que habitualment reben més objectes voluminosos com ara mobles o trastos vells. Així ho ha dit el regidor de Civisme, Jordi Puigneró.

Jordi Puigneró

Hem decidit situar banderoles i cartells per recordar a la gent que els trastos i els voluminosos no es poden deixar als contenidors.


A més d'aquesta mesura, des del govern municipal tenen previst la realització d'accions al carrer per tal de donar a conèixer el servei de recollida gratuïta i la normativa relacionada amb aquest tema.

Des del consistori, han volgut remarcar la importància de complir amb la normativa, ja que abandonar els objectes voluminosos on no toca pot suposar un impediment per als ciutadans amb mobilitat reduïda. Si es deixen al bosc pot suposar un risc d'incendi i també poden impedir que el servei de recollida de brossa passi pel seu recorregut amb normalitat.

Jordi Puigneró ha recordat, a més, que els ciutadans disposen d'un servei específic de recollida per tal que no els hagin d'anar a dipositar ells mateixos al Punt Verd.

Jordi Puigneró

El servei de la Fundació Engrunes passa a recollir els voluminosos i trastos a les cases sense cap cost per als usuaris.


Recordem que el servei de recollida de voluminosos es fa a domicili i és gratuït. Les persones que necessitin el servei poden trucar a la Fundació Engrunes, al 93 589 28 17.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.